Hlavní obsah

Nick Cave a Machine Head oznámili nové termíny pražských koncertů

Nick Cave & The Bad Seeds a kapela Machine Head oznámili nová data svých pražských koncertů. Původní termíny byly zrušeny kvůli opatřením proti šíření koronaviru. Machine Head, kteří jsou označováni za jednu z nejvýznamnějších metalových kapel současnosti, vystoupí v pražském Foru Karlín 28. října. V pražské O2 areně vystoupí Nick Cave se svou kapelou 17. května 2021. Všechny stávající vstupenky budou platit i pro nové termíny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nick Cave je hudebník i spisovatel.

Článek

Američtí Machine Head, kteří měli v polovině dubna ve Španělsku zahájit druhou část evropského turné k 25. výročí vydání svého legendárního debutového alba Burn My Eyes, koncerty přesouvají na podzim.

„Už teď se těšíme, až se s vámi zase budeme moci veřejně setkávat na našich koncertech, kde do vás napereme pořádný heavy metal a společně vyventilujeme frustraci z této šílené chvíle v historii lidstva. Do té doby zachovejte klid a dávejte na sebe pozor, přátelé,” vzkázali svým příznivcům Machine Head.

Nick Cave & The Bad Seeds se rozhodli odložit své rozsáhlé evropské turné, což znamená, že se v plánovaném termínu neuskuteční 30. května ani koncert v O2 areně. V Praze tak Cave se svou kapelou 17. května příštího roku představí své aktuální album Ghosteen. Jedná se o dvojalbum o délce bezmála 70 minut.

Clapton letos nepřijede, fanoušci si budou muset počkat

Kultura

Kapela ho natočila v sestavě Cave (zpěv, klavír, syntezátor, doprovodné vokály), Warren Ellis (syntezátor, smyčky, flétna, housle, klavír, doprovodné vokály), Thomas Wydler (bicí), Martyn P. Casey (baskytara), Jim Sclavunos (vibrafon, perkuse) a George Vjestica (kytara).

„Dechberoucí dvojalbum, které staví deprese proti soucitu a naději. Ostatně není překvapivé, jak dobrá deska to je. Zároveň je těžké při jejím poslechu nebýt v údivu,” napsal web The Guardian o v pořadí sedmnáctém studiovém albu Cavea.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám