Hlavní obsah

Nezávislá CD: Paměti Albrightové, Totální nasazení, Munzar, Skoumal

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimo svět globálních vydavatelů se nám urodila CD se vzpomínkami Madeleine Albrightové, Luďka Munzara či s písněmi Petra Skoumala a Totálního nasazení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Madeleine Albrightová

Článek

Madeleine Albrightová: Pražská zima

Paměti Madeleine Albrightové, Češky, která to dotáhla v USA až na ministryni, vyšly již před časem knižně. Nyní je načetla Dana Syslová na CD. Bonusem je 50minutový pořad pořízený během návštěvy Madeleine Albrightové v Praze na podzim 2012, kdy přijela představit svou knihu. Obsahuje záznam besedy se studenty na Filozofické fakultě UK.

Jan Neruda: Povídky malostranské

Slavné Povídky malostranské načetli na CD nejrůznější herci. Připomeňte si klasiky jako Svatováclavská mše (čte Otakar Brousek st.), Psáno o letošních dušičkách -1876 (čte Jan Hartl), Večerní šplechty (čte Miroslav Táborský), Pan Ryšánek a pan Schlegl (čte Stanislav Zindulka), Přivedla žebráka na mizinu (čte Ladislav Mrkvička), U tří lilií (čte Ladislav Mrkvička) nebo O měkkém srdci paní Rusky (čte Luděk Munzar).

Luděk Munzar: Milé vzpomínky Luďka Munzara

Foto: Popron

Luděk Munzar a jeho Milé vzpomínky

Významný český herec vypráví o svých rolích v Národním divadle i ve filmu, vzpomíná na osobnosti českého divadla, které v životě potkal. Připomíná své přátelství s Danou Medřickou, Ladislavem Peškem, Janem Pivcem, Karlem Högerem a dalšími herci naší první scény.

„Už jsem na světě dlouho a žiji vzpomínkami. A mám od pána Boha to štěstí, že mám na co vzpomínat. Vlastně ještě jako kluk, pokud nepočítám roky ve škole, jsem se z vesnice dostal rovnou do Národního divadla. Zažil jsem slavnou éru bardů, kteří se rodí jednou za 300 let a já jsem měl to štěstí, že jsem s nimi mohl stát na jevišti. Každý z nich zanechal v mém srdci hlubokou stopu,“ řekl Munzar.

Petr Skoumal: ...se nezblázni, Poločas rozpadu

Supraphon vydal reedici dvou alb: ...se nezblázni a Poločas rozpadu. V roce 1989 a 1990 vzbudily desky značnou pozornost. Jsou výrazem vnitřního nesouhlasu s vnější atmosférou té doby, vznikaly však také z nutnosti zachytit umělcův stav duše - zamilovanost, lásku, humor, ironii, odpor, obdiv, zklamání, zoufalství. Tvořil je v průběhu osmdesátých let bez naděje, že by velkou část z nich mohl veřejně předvést.

Totální nasazení: Oceloví ptáci

Punk-rockové Totální nasazení ze Slaného vydalo album s názvem Oceloví ptáci. Hudební skupina, která vznikla v roce 1990 z party spolužáků slánského gymnázia, patří i po víc jak dvaceti letech, během nichž vydala patnáct oficiálních studiových, živých i výběrových alb a odehrála na 1300 koncertů, mezi stále žádané soubory.

Byl-li předchozí titul Crazy Story plný textových legrácek s výlety do ska i metalu hudebně velmi rozmanitý, je nová deska rozmanitější a pestřejší ještě více, dost možná tak, jak dosud nikdy.

Michal Vilímovský: Searching for Light

Foto: Popron

Michal Vilímovský

Michal Vilímovský zpívá na pomezí popu a rocku. Spojil se s producenty Darkem Králem, Ondřejem Škochem a zvukovým mistrem Štěpánem Škochem a během dvou let vzniklo album Searching for Light. Všechny skladby napsal Michal Vilímovský, na nahrávce se mimo jiné podíleli právě Darek Král, Ondřej Škoch, ale například i Ondřej Ruml, David Landštof, Jan Linhart či Ota Petřina ml.

Reklama

Výběr článků

Načítám