Hlavní obsah

Neúspěšný návrat hvězd seriálu Beverly Hills

Právo, Tereza Frýdová

První díl volného pokračování seriálu Beverly Hills 90210 měl premiéru 7. srpna na americké stanici Fox. V tomto týdnu byl odvysílán pátý díl a podle klesající sledovanosti se zdá, že se nejedná o úspěšný návrat.

Foto: ČTK

Hlavní postavy nového Beverly Hills 90210.

Článek

První díl sledovaly necelé čtyři miliony diváků. Druhá epizoda zaujala už jen 2,52 milionu lidí, třetí 2,19 milionu fanoušků a u čtvrté se sledovanost propadla těsně pod hranici dvou milionů.

Původní seriál se točil v letech 1990 do roku 2000 a měl deset sezon. Byl vytvořen na základě námětu amerického režiséra, scenáristy a producenta Darrena Stara, který vytvořil také sérii Sex ve městě. Vyprávěl o životě zlaté mládeže ve městě Beverly Hills, do kterého se přistěhovala dvojčata Brandon a Brenda Walshovi.

Ta se následně seznámila se svými vrstevníky na střední škole a řešila s nimi nejrůznější problémy, se kterými se během dospívání potýkají. Seriál byl k vidění v hlavním vysílacím čase na televizní stanici Fox a jeho nejúspěšnější díly sledovalo více než patnáct milionů lidí.

To, že se herci a herečky Beverly Hills 90210 znovu objeví na televizních obrazovkách, oznámil server The Hollywood Reporter letos na konci února. Nejedná se přitom o jediné pokračování slavného seriálu. Mezi lety 2008–2013 vznikala série Beverly Hills 90210: Nová generace. Na její tvorbě se podíleli Mike Chessler a Chris Alberghini.

Právě ti se pak ujali scénáře a produkce letošní verze a vytvořili minisérii o šesti dílech. V popředí příběhu stojí herci a herečky, kteří se snaží přesvědčit televizní studio o tom, že seriál Beverly Hills 90210 by stál za obnovení.

Americký herec Luke Perry, představitel surfaře Dylana McKaye, letos 4. března zemřel a v novém pokračování se objevit nemohl. Herečka Shannen Dohertyová, představitelka Brendy, si nejprve v nové verzi seriálu nepřála účinkovat, ale poté, co Perry zemřel, změnila názor a rozhodla se mu svou spoluprací s tvůrci vzdát hold. Ostatní své role obsadili.

Reklama

Výběr článků

Načítám