Hlavní obsah

Nemocnice opět na špičce na sledovanosti

Novinky, zaj, Právo, ATO - Mediaresearch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech se dá vyčítat leccos, ale jedno se mu přiznat musí. Stal se skutečně televizním fenoménem. Druhý díl totiž sledovalo v pondělí večer téměř 71 % diváků, tedy 3,4 milióny lidí, což je o 6% méně, než minulý týden.

Foto: Miroslav Pawelek, MěDK
Článek

První díl pokračování původního Dietlova seriálu sice sledovalo víc diváků, pořád ale platí, že se Nemocnice stala nejatraktivnějším domácím seriálem od doby, kdy na českém televizním trhu existuje konkurence a stanice si nechávají měřit sledovanost.

Pořád platí i to, že v současné době neexistuje televizní pořad, který by získal větší publikum. Nejsledovanější program, Televizní noviny na Nově, získal v neděli večer "jen" 3,1 miliónu lidí.

Po týdnu odešel od seriálu víc než půlmilión diváků, ale ostatní kanály si proto ještě nijak nepolepšily. Zábavný pořad Novy Volenka sledovalo necelých 17 % a seriál Komisař Rex na Primě 8 % diváků.

Odešli totiž přesně ti, kteří před týdnem zapnuli televizi ze zvědavosti a díky nimž velikost televizního publika překročila pět miliónů dospělých a dostala se na nejvyšší úroveň v roce, obvyklou jedině pro vánoční svátky a konec roku. Teď už je všechno jako obvykle.

Reklama

Související témata:

Související články

Nemocnice na kraji města 2. díl - Pomluva

Seriál Nemocnice na kraji města je dnešním jazykem řečeno kultovní. Splňuje totiž všechny atributy tohoto přirovnání. Jen první díl sledovalo čtyři milióny...

Nemocnice: všichni jsme už tak trochu unavení

Scénárista Petr Zikmund si mohl v úvodním dílu seriálu Nemocnice na kraji města po 20 letech odpustit scénu, kdy primář Blažej těsně před usnutím vyjmenovává...

Výběr článků

Načítám