Hlavní obsah

Nekorektní humor skupiny Fredy&Krasty

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravská skupina Fredy&Krasty natočila nový videoklip ke stejnojmenné písni z debutového alba Make Ostrava Great Again. Fredy&Krasty, kteří jsou známí například z titulní písně Prachy seriálu sKORO NA mizině, se tentokrát rozhodli svěřit scénář a režii videoklipu Michalu Skořepovi. Vznikla komiksová črta, v níž dvojice dobývá pražské hudební podsvětí.

Fredy&Krasty ve stejnojmenném klipuVideo: archiv umělců

 
Článek

„Myslím si, že tahle doba potřebuje úchyly. Všichni jsou poprdění, korektní, všechno je opatrné a sterilní. Tihle ti dva se rozhodli, že se toho nebojí a já byl požádán jim vymyslet, narežírovat a natočit videoklip tak, aby jím mohli adekvátně děsit. Udělal jsem to rád. Navíc dělají dobrou muziku, což je milý nadstandard,“ říká Skořepa.

„Naši nebozí hrdinové, oba dostatečně cáklí, schopni pro slávu totálně čehokoli, se dostanou do soukolí zvrhlé, mafiánské, konspirační odnože politicko-šoubizového konglomerátu. S vidinou úspěchu lehce ztrácejí zábrany a jdou obrazně i fakticky přes politické i umělecké mrtvoly,“ vysvětluje ke klipu Jindřich Fredy Holubec z kapely.

Fredy momentálně pracují na nových písních ve zkušebně a netrpělivě vyhlížejí, až si budou moci zahrát před publikem.

Reklama

Výběr článků

Načítám