Hlavní obsah

Někdejšímu učiteli Michaela Jacksona na nové desce výrazně pomáhají hosté

Novinky, Stanislav Dvořák

Smokey Robinson, někdejší král Motownu a jeden z nejvlivnějších skladatelů a zpěváků v USA (učil se od něj i mladý Michael Jackson), vydává na prahu sedmdesátky sbírku vlastních i převzatých skladeb Time Flies When You're Having Fun. Lesk i kvalitu jí dodávají především hvězdní hosté (Carlos Santana, Joss Stone, India Arie).

Článek

Stárnoucí Smokey Robinson už toho v poslední době moc nenatáčí. Jestli spolupráce se zpěvačkami jako Joss Stone a India Arie vznikla z jeho popudu, nebo mládež spíše přemluvila starého pána, aby ještě jednou zašel do studia, nevím. Každopádně by deska bez mladých zpěvaček zapadla do šedivého průměru.

Nevypovídá to o tom, že je špatná, ale o tom, že od legend, jako je Smokey, musíme očekávat maximum. Není to přece začínající zpěváček, ale Smokey Robinson, hvězda Motownu, a být skvělý je jeho povinnost.

Nejlepší z nového alba jsou právě duety s Joss a Indií. V druhém případě se jedná o invenční coververzi písně Jackson 5 I Want You Back, vybavenou sólem na trubku. Michaela Jacksona by určitě potěšila, ostatně i titulní track Time Flies When You're Having Fun je 100% jacksonovská balada.

Za zmínku stojí také Please Dont Take Your Love Away s výraznou santanovskou kytarou. Coververze Dont Know Why (orig. Norah Jones) zní příjemně, s téměř magickou silou originálu se ale nemůže srovnávat. Zbytek tvoří běžné písničky, čerpající z nahrávek vlny "quiet storm" hudby ze sedmdesátých let, které obstojí jako luxusní zvuková kulisa při romantické večeři.  

Celkové hodnocení: 70% 

Reklama

Výběr článků

Načítám