Hlavní obsah

Největší zisky přináší Hollywoodu Will Smith

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší zisky mezi hollywoodskými filmovými hvězdami přináší podle amerického časopisu Forbes herec Will Smith. Vyplatí se obsadit i Johnnyho Deppa, Leonarda DiCapria či nejslavnější hollywoodský pár Angelinu Jolie a Brada Pitta.

Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Herec Will Smith

Článek

V žebříčku herců, kteří znamenají pro filmaře největší zisky, obsadil Smith první místo s maximálním počtem deseti bodů. Depp, DiCaprio, Jolie a Pitt si shodně připsali 9,89 bodu.

Podle Johna Burmana, šéfa speciálních projektů firmy Forbes Media, může Smith v současné době hrát v jakémkoli filmovém žánru. "Populární snímky, Ali, Sedm životů, Štěstí na dosah, Smith je schopen pohybovat se v jakémkoli prostředí. Lidé ho prostě na plátně rádi vidí," řekl Burman.

Poslední Smithův film Sedm životů byl do kin uveden 19. prosince a ve světě již vydělal přes 141,6 miliónu dolarů. Jeho snímek z léta 2008 Hancock se může pochlubit 624,4 miliónu dolarů.

Pitt je populární mimo Ameriku

Magazín Forbes posuzoval při svém prvním hodnocení tohoto typu příspěvek hollywoodských herců k realizaci filmových projektů. Na 150 profesionálů z branže, mezi nimiž byli i producenti a režiséři, oceňovalo schopnost herce přitáhnout finančníky projektu, diváckou úspěšnost či umění oslovovat různé divácké skupiny.

.: Brad Pitt s novým účesem ve filmu Po přečtení spalte bratrů Coenových  Zdroj: TIFF 2008

Většina herců, kteří se umístili mezi stovkou nejlepších, je starší 35 let. Dvacáté místo kupříkladu zaujímá osmasedmdesátiletý veterán Clint Eastwood. Z dvacátníků dopadli nejlépe Shia LaBeouf na 33. příčce, následovaný "Vévodkyní" Keirou Knightleyovou, která skončila 42.

Herci si musí nejprve vytvořit svou značku, míní Burman. Upozornil také na to, že někteří herci si své průměrné úspěchy v amerických kinech vynahrazují obrovskou popularitou v zahraničí. To je třeba případ pětačtyřicetiletého Pitta, jehož snímek Troja z roku 2004 vydělal v USA a Kanadě 133,4 miliónu dolarů, zatímco ve světě to bylo plných 364 miliónů. Jeho snímek Babel z roku 2006 vynesl v zahraničí 101 miliónů dolarů, téměř třikrát tolik co v amerických a kanadských kinech.

Reklama

Výběr článků

Načítám