Hlavní obsah

Největší africká hvězda Youssou N´Dour do Ostravy nepřijede

Novinky, Stanislav Dvořák

Vystoupení Youssou N´Doura, který měl být největší world music hvězdou letošních Colours of Ostrava, bylo zrušeno. Nahradit ho má jiný africký hudebník Salif Keita.

Článek

Senegalský zpěvák Youssou N´Dour zrušil ze zdravotních důvodů část evropského turné, v rámci něhož měl zahrát i na festivalu Colours of Ostrava.

„Když nám přišla tato zpráva, zastavilo se nám téměř srdce - měsíc před festivalem u takového hudebníka, o kterého jsme se snažili dlouhá léta, to je velká rána,“ říká Zlata Holušová, ředitelka festivalu. „Podařilo se nám ale díky obrovskému úsilí a přímluvě samotného Youssou N´Doura najít více než důstojnou náhradu – fenomenálního malijského zpěváka Salifa Keitu.“

„Jeho sedmnáct hudebníků budeme do Ostravy svážet z Mali a mnoha dalších zemí, díky tomu půjde o finančně velmi náročný koncert,“ doplňuje Zlata Holušová. Salif Keita nahradí Youssou N´Doura v programu festivalu v sobotu 16. července večer. „Za tuto změnu se všem fanouškům omlouváme, budeme se určitě snažit příští rok Youssou N´Doura přivézt,“ uzavřela Holušová.

Reklama

Výběr článků

Načítám