Hlavní obsah

Nejnavštěvovanějším filmem zůstává Pán prstenů

V čele návštěvnosti tuzemských kin zůstává závěrečný díl trilogie Pán prstenů: Návrat krále, který láme rekordy. Více než 88 000 fanoušků nechalo v pokladnách téměř jedenáct miliónů korun. Podle informací Unie filmových distributorů tržby Návratu krále během dvou týdnů přesáhly pětatřicet mili´nů korun, když ho zhlédlo na 300 000 diváků.

Foto: Petra Machová
Článek

Předchozí díly Pána prstenů, které  byly v souvislosti s premiérou závěrečné části vráceny do distribuce se také dostali do žebříčku nejnavštěvovanějších filmů.  O víkendu zabodovaly na sedmnáctém a dvacátém místě návštěvnosti kin.

Na neotřesitelné pozici Návratu krále nic nezměnilo, že do kin vstoupili dva nové česká filmy, u nichž se předpokládal velký zájem diváků publika.

Větší odezvu než Kameňák 2 mělo páté pokračování úspěšné série Dušana Kleina a Ladislava Pecháčka  o básnících. Na film Jak básníci neztrácejí naději přišlo o víkendu 42 000 diváků, o šest tisíc více než na Troškovu komedii.

V první desítce se z domácí tvorby umístil ještě Marhoulův Mazaný Filip. Dvanáctá skončila komedie Davida Ondříčka Jedna ruka netleská, na jejímž kontě je už přes 400 000 diváků. Patnácté jsou Trojanovy Želary, jejichž návštěvnost přesáhla třistatisícovou hranici.

Na čtrnáctém místě víkendové návštěvnosti kin skončila jako zvláštní akce mezinárodní přehlídka filmu, televize a videa Febiofest.

Reklama

Související témata:

Související články

Návratem krále Jacksonovo mistrovství vrcholí

V jedenačtyřiceti kopiích vtrhne ve čtvrtek do tuzemských in závěrečný díl tolkienovské trilogie Pán prstenů. Už ve středu večer však Návrat krále uvidí...

Básníci ztrácejí humor, ale ne naděje

Nevídaně vyrovnané kvality a úspěch tří pokračování básnické filmové série scenáristy Ladislava Pecháčka a režiséra Dušana Kleina a pořád ještě dobře přijatá...

Výběr článků

Načítám