Hlavní obsah

Nejlepší popovou písní je Bohemian Rhapsody skupiny Queen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská kapela Queen, je opět na vrcholu a dokazuje, že i třicet let po svém založení má posluchačům stále co říct. Jejich píseň Bohemian Rhapsody totiž byla v prestižní anketě onepoll.com zvolena deseti tisíci hlasujícími za nejlepší popovou píseň všech dob. S přehledem tak za sebou nechali písně hudebních velikánů, jako jsou Beatles, Elton John nebo Robbie Williams.

Článek

Jak tisku uvedl organizátor celé ankety John Sewell, vyhrála píseň, která si označení nejlepší pop song rozhodně zaslouží.

"Bohemian Rhapsody je píseň vskutku výjimečná a to nejenom svou nezvyklou aranží a délkou. Je to jediná píseň, které se na britském trhu prodalo více než milión kopií. Kromě toho dosáhla dvakrát na vrchol britského hudebního žebříčku, kde se udržela celkem čtrnáct týdnů. A to po jejím vydání v roce 1975 a dále pak po smrti zpěváka Freddieho Mercuryho v roce 1991," uvedl Sewell s tím, že kromě toho byla v roce 2004 uvedena do Grammy síně slávy.

Skupina Queen přijede v čele s novým zpěvákem Paulem Rodgersem do Prahy předvést svou show 31. října 2008.

Výsledky ankety
.píseňinterpret
1.Bohemian RhapsodyQueen
2.Y.M.C.A.Village People
3.(Everything I Do) I Do It for YouBryan Adams
4.AngelsRobbie Williams
5.Red, Red WineUB40
6.ImagineJohn Lennon
7.Sweet Child O' MineGuns N’ Roses
8.Billie JeanMichael Jackson
9.Dancing QueenABBA
10.Can’t Get You out of My HeadKylie Minogue

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám