Hlavní obsah

Ne-Yo: kulisový romantik

Novinky, Stanislav Dvořák

Mladík, který si říká Ne-Yo, má image odkazující k dřevnímu r´n´b. Jeho deska Because of You se však touto cestou nevydala.

Článek

Úvodní Because of You má zjevně plnit úlohu největší hitovky z celé desky. Jde o standardizovanou rádiovou kulisu, trochu se blížící disku, rozhodně ne r´n´b, ale ani hiphopu. Ne-Yo se tu vokálně moc neodvázal a ubíjející naprogramovaný rytmus se nezmění ani na vteřinu. Instrumentálně chudé jsou však i další skladby, čekání na vzrušující dechový riff či svůdnou basovou linku je marné.

Ne-yo má naštěstí alespoň zvládnutou techniku soul-hiphopového zpěvu, čímž nahrávku posunuje z propadliště do průměru současného popu. Jeho výraz je převážně baladický, uplakaný. Několikrát na albu nečekaně "zapiští" a jemně tak připomene zajíkajícího se Prince.       

Pravděpodobně nejlepší skladbou na albu je Leaving Tonight. Posluchače vytrhne z letargie především díky tomu, že v ní zpívá i Jennifer Hudsonová. Dívka, která se proslavila v americké Superstar a nedávno excelovala v r´n´b muzikálu Dreamgirls, strčí Ne-Ya do kapsy i s jeho slušivým kloboučkem.    

Ne-Yo: Because of You, The Island Def Jam Music Group/Universal 2007

Reklama

Výběr článků

Načítám