Hlavní obsah

Návrat Black Sabbath už je nereálný, chybí kytarista i bubeník

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě nedávno trvala naděje věrných fandů, že uvidí rockovou legendu Black Sabbath v původní sestavě. Pak se objevila vážná nemoc kytaristy Tonyho Iommiho a nakonec se ještě nepohodli s bubeníkem Billem Wardem.

Foto: Profimedia.cz

Původní Black Sabbath. Takhle je už těžko uvidíme.

Článek

Bill Ward uvedl, že se letos v létě nezúčastní koncertů Black Sabbath. Na stránkách Billward.com vysvětlil své důvody. Upřímně lituje, že při jednání o koncertech se nepodařilo dohodnout.

"Opravdu jsem toužil zahrát si s kapelou a je mi velmi líto, že to dopadlo takhle... Obzvlášť jsem se těšil, že si zahraju vedle Tonyho Iommiho poté, co prošel léčbou. Chtěl jsem, aby se to uskutečnilo."

Tony Iommi prošel na jaře chemoterapií. Podle posledních prohlášení sice pořád hraje a zdá se, že se cítí poměrně dobře, přesto zrušil řadu vystoupení. Plánovaný koncert Black Sabbath v Praze (6. června) se musel změnit na "Ozzy Osbourne and Friends", takže se tam neobjeví.

Mám kapelu rád, ale frustrují mě

V dojemném dopise fanouškům Ward dále psal o tom, jak lituje, že zklamal nějakého mladého bubeníka, který se těšil, že ho zase uvidí hrát. Nemohl ale přistoupit na podmínky, které byly ve smlouvě. V dubnu byl požádán, aby zahrál alespoň jednou na Download festivalu, ale musel si stát za svým:

"Nabídli mi hrát jen tři písničky, zatímco zbytek koncertu by s Black Sabbath pravděpodobně hrál jiný bubeník. Toho se nechci účastnit. Nebyl jsem připraven, abych se díval na jiného bubeníka, jak hraje koncert Sabbatů."

Dodal, že necítí žádnou nenávist k dalším členům skupiny, má je prý rád, ale frustrují ho. Domnívá se, že takhle nikdo nevyhraje, ani skupina, ani fanoušci původního složení Black Sabbath.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám