Hlavní obsah

Natočte svůj film o Praze, vyzval občany My Street Films

Novinky, Stanislav Dvořák

K tvorbě dokumentů ze svého bydliště vyzval všechny Pražany původně britský projekt My Street Films. Filmy dlouhé maximálně deset minut se mají přihlásit na stránky www.mystreetfilms.cz. Stanou se součástí velké filmové mapy, kterou postupně zaplní příběhy natočené amatérskými i profesionálními filmaři.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Pražské metro

Článek

„Zúčastnit se může široká veřejnost bez ohledu na filmové vzdělání, dovednosti či použitou technologii. Zájemci mohou přihlašovat dokumentární snímky nejrůznějšího žánru – experimentální, popisné, hrané i jakékoliv jiné. Důležité je především propojení příběhu filmu s konkrétním místem v Praze,” řekla Diana Tabakov z dokumentárního portálu DAFilms.cz.

„Do projektu se na ostrovech zapojily stovky lidí. Díky tomu Velká Británie získala originální filmovou mapu, kde jsou místa zobrazena subjektivním pohledem lidí, kteří tam žijí.”

„Pražské verze se navíc oproti předloze aktivně zúčastňuje pět předních tuzemských dokumentaristů: Filip Remunda, Ivo Bystřičan, Federico Díaz, Linda Kallistová Jablonská a Bohdan Bláhovec, jehož snímek z Dejvic je prvním příspěvkem české stránky,“ doplnil Jiří Sedlák.

Nejlepší do Londýna 

Ti nejlepší z amatérských filmařů se mohou těšit na uvedení svého díla na MFDF Jihlava a na věcné ceny. Vítěz navíc bude moci svůj film osobně uvést na londýnském dokumentárním festivalu Open City Docs Fest. Přihlašovací formuláře na vkládání filmů jsou pro veřejnost otevřeny do 7. září 2014.

Ti, kdo si netroufnou točit sami, mohou poslat do 8. června vlastní námět, který pak za pomoci workshopů s odborníky natočí.

Reklama

Výběr článků

Načítám