Hlavní obsah

Na vstupenky stály fronty od pěti ráno

Právo, Rudolf Voleman

Předprodej vstupenek na 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už ve čtvrtek v devět hodin zahájil v pokladnách hotelu Thermal. I v pátek byl o lístky mimořádný zájem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Diváci už čekají

Článek

První zájemci z celkových dvou set zájemců ve frontě čekali na lístky už ve čtvrtek za svítání, od pěti. „K pokladně jsem přišla po páté,“ uvedla u hlavní pokladny v Thermalu studentka Iva z Karlových Varů.

„Nejvíce se těším na zrestaurovaný Formanův film Hoří, má panenko,“ dodala s tím, že vstupenky nakupuje nejenom pro sebe, ale i pro kamarády. „Já vstával ve čtyři a k pokladnám jsem se dostal ve tři čtvrtě na šest,“ prozradil Vladimír Korbel z Nové Role na Karlovarsku.

„Chystám se na snímek Alois Nebel a také na turecko-řecký film Za kopcem,“ prozradil s tím, že na filmový festival jezdí pravidelně od roku 2007.

U vstupu k pokladnám v F baru stála jako první Dana Menclová z Chomutova.

„Přijeli jsme s přítelem vlakem ve tři čtvrtě na sedm,“ uvedla. „Ještě nikdy jsem první ve frontě nebyla, ale letos se poštěstilo,“ dodala s tím, že na festival jezdí už deset let.

 Dloufé fronty nevadily

Pokladny se otevřely přesně ve čtvrtek v devět. Osm na F Baru a pět na hlavní pokladně. Navíc jedna reklamační. Prodej vstupenek bude během festivalu zajišťovat sto pokladních.

„Máme letos lepší tiskárny, staré jehličkové jsme nahradili termotiskárnami, takže už nemáme žádné reklamace na tisk,“ uvedl vedoucí pokladen Martin Walter.

Na konci asi třicet metrů dlouhé fronty stála Jana Peerová z Chodova na Sokolovsku. „Dělám to pro syna každý rok. Je to jediná fronta, kterou za celý rok stojím. Kdyby šlo o mě, tak se nepostavím do fronty, kde jsou tři lidi. To bych byla raději bez večeře,“ uzavřela Peerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám