Hlavní obsah

Na Rock for People přišlo 27 tisíc lidí, Prodigy se zpozdili

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Rock for People v Hradci Králové je v plném proudu. Pořadatelé v noci na čtvrtek ohlásili, že vstupními branami prošlo již 27 000 diváků. Vzhledem k tomu, že hlavní hvězdy festivalu, američtí Faith No More, vystoupí ve čtvrtek večer a v prodeji na ně byly jednodenní vstupenky, je téměř jisté, že na letošní ročník festivalu přijde více než 30 000 lidí. Byl by to rekord jeho osmnáctileté historie.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Prodigy na Rock for People

Článek

Po úterních hromech, blescích a silném dešti se ve středu umoudřilo počasí, pršelo jen ráno. Odpoledne a večer už bylo vysloveně letní počasí. Pohodu, která na festivalu zavládla, nakonec nepatrně ochladil pouze koncert The Prodigy. Ne že by byl špatný, na to jsou tihle Britové příliš velcí mazáci. Nechali ale na začátek svého vystoupení 40 minut čekat, aniž by cokoli vysvětlili.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Prodigy na Rock for People

„Oficiální vyjádření od kapely zatím nemáme. Problém ovšem byl na její straně,“ řekl mluvčí Rock for People Jiří Hlinka. Spekuluje se o technických problémech i o zdravotních potížích v kapele.

Franz Ferdinand s vědomím pomíjivosti

Středa přinesla festivalu mnohá milá překvapení. Example, jinak mistr elektroniky a hip-hopu v jednom balení, vystoupil s živou kapelou. Bylo to jedno z nejživějších vystoupení dne, nadto nesmírně řízné, rockové, i když plné samplů.

Překvapili i Two Door Cinema Club, nenápadní Britové, kterým hudební svět věští velké zítřky. Na podzim vydají druhé album. Pokud bude tak bohaté na silné melodie a zajímavé propojením rocku, popu a elektroniky, bude věštba naplněna.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Franz Ferdinand na Rock for People

Franz Ferdinand se do Čech vrátili potřetí a byl to zřejmě nejlepší set ze všech. Hráli skladby ze svých tří alb, činili tak s lehkostí a přirozenou autoritou formace, která ví o životě na hudební scéně své, stejně jako i o pomíjivosti úspěchu. Proto odehráli vystoupení naplno, bez skrupulí a ohledů na citlivější povahy.

Britští Enter Shikari a The Subways byli tradičně přímočaří a ve svém stylu výbojní.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Diváci na festivalu Rock for People

Zahraničním hvězdám zdatně sekundovali Meky Žbirka a Capella Istropolitana, Tata Bojs, Blue Effect nebo skupina Neřež, která ve svém celodenním bloku na scéně nazvané Magic Mirrors zavzpomínala i na českou pop music osmdesátých let.

Jsou tu i další nabídky, které už před lety udělaly z Rock for People akci plnou zážitků. Letos mohou diváci vidět například umělé blesky, sledovat vystoupení na otevřeném autobusu, zhlédnou divadelní představení či pojíst v dobré restauraci. Rock for People zatím probíhá podle lepších scénářů. První den potvrdil, že je to sympaticky ambiciózní festival.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám