Hlavní obsah

Na pražský koncert Ariany Grande se s běžnou peněženkou nedostanete

Novinky, tcs
Praha

Přísná bezpečnostní opatření provázejí chystaný zářijový pražský koncert americké zpěvačky Ariany Grande. V roce 2017 se na jejím koncertě v Manchesteru odpálil sebevražedný útočník a zabil 22 lidí a dalších 119 zranil. Veškeré osobní věci, které si vezmou návštěvníci koncertu, proto musí být v průhledných obalech.

Foto: ČTK

Ariana Grande

Článek

Turné šestadvacetileté zpěvačky provázejí přísná bezpečnostní opatření a nejinak tomu bude i 4. září v pražské O2 areně, kde zpěvačka vystoupí o čtyři dny dříve, než bylo původně plánováno.

Organizátoři koncertu ve středu zveřejnili detaily, které se týkají především zavazadel a osobních věcí, jež si návštěvníci koncertu mohou vzít s sebou.

Každý z návštěvníků může mít pouze jedno zavazadlo o maximální velikosti formátu A4. Zavazadlo musí být z průhledného materiálu, plastu vinylu nebo PVC. Zakázány jsou rovněž kabelky, peněženky a ledvinky, návštěvníci je mohou nahradit plastovým sáčkem s uzavíráním.

Sebevražedný útok v Manchesteru

Bezprecedentní bezpečnostní opatření provázejí zpěvaččiny koncerty po teroristickém útoku v Manchesteru. Sebevražedný útočník Salman Abedi se 22. května 2017 odpálil ve foyeru haly těsně po skončení koncertu.

Vyprodaného koncertu se tehdy účastnilo 14 200 lidí, útočník podomácky vyrobenou hřebíkovou bombou zabil 22 lidí a 119 jich zranil, z toho 23 velmi vážně. Mezi oběťmi i zraněnými byly i děti.

Krátce poté zpěvačka uspořádala benefiční koncert One Love Manchester pro rodiny a přátele obětí. Vystoupila na něm řada známých osobností jako Robbie Williams, Miley Cyrus, Katy Perry či Justin Bieber.

Účastnilo se ho okolo 50 tisíc lidí a přímý přenos byl vysílán do řady zemí po celém světě včetně České republiky. Britská pobočka Červeného kříže vybrala při koncertu na 10 milionů liber (zhruba 296 milionů korun).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám