Hlavní obsah

Na Oscarech mají zase nové pravidlo. Jste-li nominováni, mlčte

Novinky, Stanislav Dvořák

Pořadatelé Oscarů přidali k pravidlům volby další, které výslovně zakazuje akademikům kontaktovat jakýmkoliv způsobem kohokoliv, kdo může volit, a upozorňovat na své dílo (píseň) kandidující na Oscara. Akademici by také neměli navštěvovat živá vystoupení, kde se hrají songy usilující o Oscara, pokud to není přímo na projekci filmu.

Foto: Enthuse Entertainment

Film Alone Yet Not Alone způsobil v lednu skandál, když ústřední píseň propagoval člen akademie. Byl nemilosrdně diskvalifikován.

Článek

Pravidlo reaguje na skandál s písničkou Alone Yet Not Alone ze stejnojmenného nezávislého filmu. Bruce Broughton, který je autorem nominované písně a současně členem akademie, totiž ze samé radosti rozeslal nejméně sedmdesáti členům akademie e-mail, kde se písní pochlubil, a za to ho pak diskvalifikovali.

„Jsem z toho zničený. Dopřál jsem si jen úplně maličkou kampaň a obrátilo se to proti mně, když písnička začala přitahovat pozornost. Sejmula mě konkurence, která měla za sebou měsíce reklamy. Já jsem prostě jen požádal lidi, aby si tu písničku poslechli a zvážili to,“ napsal letos v lednu znechucený autor v tiskovém prohlášení.

Prezidentka akademie Cheryl Boone Isaacsová výmluvy odmítla a uvedla, že jako bývalý guvernér akademie a člen výkonného výboru si měl uvědomit, co dělá.

Druhé pravidlo působí podivně, ale akademici se domnívají, že dochází ke zvýhodnění některých písní, protože před Oscary probíhá v USA velké množství koncertů, kde třeba Idina Menzelová propagovala hit Let It Go a Pharrell Williams zase Happy. Členové hudební sekce oscarové akademie by je neměli navštěvovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám