Hlavní obsah

Na místě CzechTeku se horečně uklízí

Novinky, ČTK, Ladislav Schejbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOPIDLNO

Na místě konání největší technoparty pod širým nebem v Česku CzechTek - v Ledkově u Kopidlna- se v neděli intenzivně uklízelo. Vše nasvědčuje tomu, že organizátoři dostojí slibu, který dali před zahájením akce, a že po sobě pečlivě uklidí. Na místě v neděli zůstávaly asi dvě stovky lidí.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Bolevecká sokolovna v Plzni na tři dny ožije výstavou českých a bavorských zahrádkářů.

Článek

Policisté stále hlídkují v okolí a podařilo se jim zmařit pokus o krádež auta.

Místní obyvatelé, kteří přístup policie chválí,  zvažují, že podají trestní oznámení na majitele pozemku - Městský úřad Kopidlno.

"Už je toho za ty všechny dny dost," řekla Iva Vyskočilová, která přijela z Prahy do své chaty na okraji pozemků, kde se party konala, aby si svůj majetek pohlídala.

"Vůbec jsme se nevyspali. Celý den i celou noc se tu rozléhal hluk, mezi tím projížděly tam a sem stovky aut. Bylo to něco neskutečného. Na našem políčku začaly mizet brambory a okurky, v podstatě očesány byly všechny stromy s ještě nezralým ovocem. Už to trvalo opravdu moc dlouho," dodala Vykročilová

Na místě technoparty  se vrší kupy sesbíraných odpadků, které budou odváženy. 

V sobotu už jen dva soundsystémy

Už v sobotu CzechTek ztratil na síle. Zbylé posluchače bavily pouze dva soundsystémy. Nepotvrdily se zprávy, že s víkendem CzechTek opět rozjede, jelikož se ke Kopidlnu chystají tisíce lidí lačných po technu.

"Kdyby hráli takhle, tak by to bylo přijatelné," posteskl si v sobotu jeden z obyvatel vesnice. Minulý víkend musela přežít mnohem větší hluk, kvůli kterému hygienici vydali zákaz akce. Nepodařilo se jej ale doručit organizátorům.

Minulý víkend technoparty přilákala 40 000 posluchačů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám