Hlavní obsah

Na koncertě Live 8 možná vystoupí i Jackson

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Rádi bychom měli Michaela Jacksona na koncertě Live 8, který připomene chudobu ve světě - uvedli v úterý britští organizátoři. Akce se uskuteční začátkem července v reakci na summit sedmi nejbohatších zemí světa a Ruska G8 ve Skotsku. Jackson má údajně o Live 8 velký zájem.

Článek

Jeden z pořadatelů Live 8 Harvey Goldsmith v londýnském rádiu Capital FM uvedl, že účast Jacksona by byla velmi vítaná. Doplnil, že se vše stále zvažuje.

"Otázkou je, zda je to vhodné; další, zda je (pozn. Jackson) schopný pracovat a další věcí je, zda je schopen vystoupit na živém koncertě," konstatoval.

Zpěvák se už prý vyslovil, že by se Live 8 rád zúčastnil. Podle spekulací by se měl objevit na koncertě v americké Filadelfii, a to v tamním Muzeu umění. Na akci vystoupí i jeden z jeho nejbližších přátel, zpěvák Stevie Wonder.

Velký koncert proběhne vedle USA také 2. července v Londýně. Zúčastní se ho U2, Rolling Stones, Pink Floyd, Paul McCartney, Robbie Williams, Madonna, Sting a Joss Stone. Za celou akcí stojí Bob Geldof. Ten už v roce 1985 uspořádal velký charitativní koncert Live Aid na pomoc hladovějícím v Africe. [celá zpráva]

Summit G8 proběhne ve skotském Gleneagles od 6. do 8. července.

Jackson byl v pondělí zproštěn viny z nařčení, že sexuálně zneužil tehdy 13letého chlapce. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Bob Geldof chystá velkou benefiční akci Live 8

Bob Geldof, který uspořádal v roce 1985 velký charitativní koncert Live Aid na pomoc hladovějícím v Africe, plánuje na letošní léto další obří benefiční akci....

Jackson je nevinen

Porotci v kauze zpěváka Michaela Jacksona dospěli v pondělí k verdiktu. Po pětiměsíčním procesu byl král popmusic uznán nevinným ve všech deseti bodech...

Výběr článků

Načítám