Hlavní obsah

Na Hip Hop Kemp přijelo dvacet tisíc lidí

Právo, jaš

Na dvacet tisíc diváků dorazilo o víkendu do arelálu bývalého vojenského letiště v Hradci Králové, kde se konal šestý ročník Hip Hop Kempu. K jeho vrcholům patřila vystoupení amerických Heltah Skeltah a EMC, kteří uzavírali páteční program, v jehož závěru rapovali Dave Ghetto a Black Milk.

Článek

V sobotu diváky z mnoha zemí Evropy nejvíce potěšili koncerty Bahamadie, Redmana, Dillated Peoples či britských Faith SMX. Festival trval do včerejší noci a na jeho konci se podle programu představili Američané Conninlynguists, MOP a slovenští Kontrafakt.

Do areálu Lesního divadla v Řevnicích přijelo v sobotu na jubilejní desátý ročník hudebního festivalu Řev Řevnice patnáct set diváků. Jeho hlavními hvězdami byla skupina Divokej Bill, slovenští Horkýže slíže, Gipsy.cz, ale také písničkář Xavier Baumaxa. Ten po vystoupení Gipsy.cz diváky poprosil, aby nebyli lhostejní k projevům rasismu. Vedl jej k tomu předmět, který kdosi z diváků vrhl na pódium během vystoupení Gipsy.cz. Problematikou rasismu se zabývá i ve svých textech.

Hegerová na Okoři

Vystoupení šansoniérky Hany Hegerové bylo vrcholem festivalu Okoř, který se v sobotu před zraky pěti tisíc diváků konal v podhradí Okoře ve středních Čechách. Zpěvačka vystoupila za doprovodu skupiny Petra Maláska.

"Agentuře jsem už loni na Okoři řekla, že je to naposledy, tak jim to dnes povím zase," sdělila Hegerová před koncertem zpravodaji ČTK a pak s úsměvem dodala. "Víte, já mám velkou výhodu, že jsem po operaci očí napůl slepá, a nosím proto velké brýle, ve kterých vypadám jako Brouk Pytlík. Tak snad nespadnu do hlediště." Na Okoři se představili také Mig 21, Michal Hrůza a Anna K.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám