Hlavní obsah

Na Fresh Films Festu uvede Kusturica nový film

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Na 1. ročníku soutěžního festivalu studentských filmů Fresh Films Fest, který se koná od 24. - do 28. srpna v Karlových Varech, uvede režisér Emir Kusturica svůj poslední snímek Život je zázrak, s nímž soutěžil v Cannes.

Článek

Vrací se v něm k zničujícímu rozpadu Jugoslávie, jenž vyvrcholil válkou. Symbolicky pojatý film přináší příběh lásky srbského muže a muslimské dívky, jejichž životy poznamenala válka.

Kusturica je u nás velmi dobře znám, vystupoval v Praze FAMU a k vidění byla většina jeho filmů, včetně slavného Undergroundu, Domu k pověšení a Tatínka na služební cestě. Součástí programu je retrospektiva Kusturicových snímků, v jejímž rámci vedle známých celovečerních titulů budou uvedeny i jeho studentské včetně Guerniky.

Přijede i Norbert Auerbach

Festival také navštíví bývalý ředitel filmových studií United Artists a Columbia Pictures Norbert Auerbach, který se podílel na vzniku známých filmů West Side Story, Vlasy, Růžový panter, Muž z Ria a Rocky.  Před lety také přišel s nápadem zfilmovat příběhy agenta 007 Jamese Bonda.

Otec Norberta Auerbach, který se narodil v roce 1922 ve Vídni, byl Josef Auerbach. Ten vlastnil Elektafilm, jenž ve 30 letech realizoval známé snímky Cesta do hlubin študákovy duše, Peníze nebo život a Tonka Šibenice.

Reklama

Související témata:

Související články

Studentské filmy míří do Karlových Varů

V závěru srpna se v Karlových Varech uskuteční 1. ročník Mezinárodního studentského festivalu Fresh Film Fest. Konat se bude od 24. - 28. srpna ve čtyřech...

Výběr článků

Načítám