Hlavní obsah

Na festivalu Benátská! vystoupí Nena

Právo, jaš, kul

Zahraniční hvězdou osmadvacátého ročníku festivalu Benátská! s Impulsem, který se uskuteční od čtvrtka 23. července do neděle 26. července 2020 v areálu ve Vesci u Liberce, je německá zpěvačka Nena. V Čechách zahraje poprvé. Dalším nově oznámeným jménem do programu je Paľo Habera & Team, kteří vystoupí v rámci čtvrtečního slovenského večera.

Foto: ČTK

Zpěvačka Nena je na scéně již od roku 1979.

Článek

Nena (vlastním jménem Gabriele Susanne Kernerová) se stala celosvětově známou v osmdesátých letech, kdy hitparády ovládla její skladba 99 Luftballons. Natočila ji ještě se svou původní kapelou. V současnosti již vystupuje pouze jako sólová zpěvačka.

Paľo Habera & Team se na Benátské! potkají se slovenskou rockovou kapelou Tublatanka. „Jsme rádi, že se k nám Paľo s Teamem jako na jeden z mála festivalů pravidelně vrací. Vždycky mají obrovský úspěch a já se už těším na tradiční pokoncertní party,“ říká spolumajitel festivalu Petr Pečený.

„Na festivalech zpravidla nehrajeme, ale Benátská! je výjimka. Pojedeme tam totiž už potřetí, což svědčí o tom, že se nám zdejší atmosféra hodně líbí. Vše funguje, jak má, návštěvníci jsou skvělí, organizátoři zkušení a milí a pro nás je to převážně radost a relax,“ říká Habera.

Festival Benátská! 2022 zve na české hvězdy první velikosti

Festivaly

„S kapelou Team máme kamarádské vztahy už od počátku naší kariéry. Těším se, že se letos v nádherném areálu Benátské znovu setkáme. Jinak jsme teď hodně ve zkušebně a připravujeme nové písně. Věřím, že některá z novinek zazní i na letošní Benátské!,“ sdílí jeho nadšení Martin Ďurinda, zpěvák a kytarista Tublatanky.

Dříve již pořadatelé sdělili, že se na festivalu představí Olympic, Divokej Bill, Rybičky 48, Vypsaná fixa, Škwor, Mňága a Žďorp, BSP, Doga, Jiří Schmitzer, Xavier Baumaxa, Lenka Filipová, Miro Žbirka, Vašo Patejdl a další.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám