Hlavní obsah

Na Colours přijede britský písničkář Passenger

Právo, hon

Jednou z hvězd festivalu Colours of Ostrava bude v roce 2016 také britský písničkář Passenger, autor celosvětového hitu Let Her Go a dalších skvělých písní. Informovali o tom pořadatelé.

Foto: Colours.cz

Písničkář Passenger

Článek

Michael Rosenberg alias Passenger ve své tvorbě vychází z vlivů Boba Dylana, Cata Stevense, Neila Younga a Simona & Garfunkela, zkrátka písničkářů 60. a 70. let. „Dosavadní život melancholického písničkáře má blízko k pohádce o tom, jak věčně zadlužený pouliční busker, často vděčný za hlouček lidí, který se u něho zastavil, k nebývalému štěstí a slávě přišel,” říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„Je to těžké vysvětlit. Celé roky jsem si svou kariéru financoval přes busking a prodejem cédéček na ulici a koncertech. A pak najednou, zničehonic, se písnička stala hitem a můj život se doslova přes noc změnil,” řekl Passenger.

Rád s doprovodem akustické kytary vypráví intimní pochmurné, milostné příběhy a emotivní napětí jim dodává svým nezaměnitelným hlasem, o kterém napsali: „Zní, jako kdyby elf zůstal celou noc vzhůru, kouřil, pil a přitom vyprávěl své příběhy přátelům.“

Patnáctý ročník Colours of Ostrava proběhne od 14. do 17. července 2016 opět v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. První oznámenými jmény jsou například ANOHNI, Slowdive, Caro Emerald, CC Smugglers, The Unthanks nebo My Baby.

Reklama

Výběr článků

Načítám