Hlavní obsah

Na Colours letos i s jednodenní vstupenkou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na desátý ročník festivalu Colours of Ostrava se letos lze na rozdíl od minulého roku dostat i s jednodenní vstupenkou. Pořadatelé ve středu zahájili předprodej jednodenních lístků s tím, že tak vycházejí velkému množství žádostí zájemců.

Článek

Vstupenky na jeden den budou stát 990 korun. Čtyřdenní vstupenky se v současné době prodávají za zvýhodněnou cenu 1590 korun. „Dá se říct, že vstupenky se prodávají stejně dobře jako loni a už se krátí doba, kdy cena čtyřdenních vstupenek vzroste,“ řekla ředitelka Zlata Holušová.

Pořadatelé na internetu zveřejnili i časový rozpis vystoupení největších hvězd v jednotlivých dnech. Ve srovnání s minulým rokem bude úvodní čtvrteční program podstatně bohatší. Festival začne už v 18.30 hodin koncertem balkánských dechovek Fanfare Ciocarlia a Boban i Marko Markovic Orkestar. Následovat bude ve čtvrtek historicky první tuzemský koncert legendárních irských The Clannad, jazz-hiphopových Herbaliser či vystoupení americké zpěvačky Santigold a kapely PIL v čele s bývalým zpěvákem Sex Pistols Johnem Lydonem.

Youssou´n´Dour i Nick Cave

Festival Colours of Ostrava se uskuteční od 14. do 17. července v prostorách ostravského výstaviště Černá louka a v navazujícím areálu Slezskoostravského hradu. Mezi hvězdy pátečního dne patří Brendan Perry, kapela Blackfield, minimalistický  trumpetista Jon Hassel a rockoví bouřliváci Semi Precious Weapons.

Sobotní večer ozdobí nejznámější africký zpěvák Youssou´n´Dour, electro-rockoví Apollo 440, irská písničkářka Lisa Hannigan, japonská psychedelická kapela Mono a miláčci britské kritiky The Horrors.

Nedělní program uzavře Grinderman a Nick Cave, ještě před nimi vystoupí třeba The Swans, filmový skladatel Yann Tiersen či skupina SMOD z Mali. Českou scénu budou reprezentovat Tata Bojs, Nightwork, Divokej Bill, Monkey Business a mnoho dalších. Samozřejmostí i letos bude divadelní  scéna, filmové projekce, workshopy a další festivalové atrakce.

Reklama

Výběr článků

Načítám