Hlavní obsah

Na Blues Alive dorazí z USA Joan Osborne či Joe Louis Walker

Novinky, Stanislav Dvořák

Bluesový festival Blues Alive se odehraje od 15. do 17. listopadu v Šumperku. Slavná americká písničkářka Joan Osborne, která se proslavila i hitem One of Us, tam představí své pojetí písní Boba Dylana. K hvězdám přehlídky patří také americký kytarista a držitel Grammy Joe Louis Walker nebo bluesrocková srbskoamerická kytaristka Ana Popovic.

Foto: Blues Alive

Joe Louis Walker

Článek

Festival zahájí rocková písničkářka Joan Osborne, která ale zazpívá hlavně písně svého oblíbence Boba Dylana. „Jak ukazují záznamy jejích vystoupení, nezapomíná ani v tomto projektu na svůj největší hit One of Us, který dodnes rozeznívá rozhlasové vlny,” doplnil dramaturg Ondřej Bezr.

Foto: Blues Alive

Zpěvačka Joan Osborne

Tvrdší odnož blues prezentuje srbskoamerická hudebnice Ana Popovic, první Evropanka nominovaná na Blues Music Awards. Se skupinou Energit přijede jeden z nejuznávanějších domácích kytaristů Luboš Andršt, který také oslaví sedmdesátiny, a americká soul-bluesová kapela z Memphisu Southern Avenue představí debutové album, vydané na legendární značce Stax a oceněné Blues Music Award.

Druhý den zahrají třeba Rev. Sekou, baptistický kněz, který se pohybuje na pomezí gospelu a blues, projekt North Mississippi Blues Project feat. RL Boyce, Kenny Brown and Robert Kimbrough a americký bluesman Joe Louis Walker, majitel ceny Grammy. Třetí festivalový den zahrají Monster Mike Welch nebo afričtí Tamikrest, bluesrockový kytarista Rick Derringer, jenž se proslavil hlavně po boku Johnnyho Wintera, a hudebník, který si říká Fantastic Negrito.

Všechny podrobnosti a vstupenky najdete na www.bluesalive.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám