Hlavní obsah

Na audioknihu roku kandidují Vlastníci, Egypťan Sinuhet i Možnosti milostného románu

Celkem 94 titulů od 22 vydavatelů soutěží o cenu pro nejlepší audioknihu roku 2020. Asociace vydavatelů audioknih vyhlásí vítěze 6. května.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Jiří Lábus spolupracoval na audioknize Vlastníci.

Článek

Na nejlepší audioknihu čtenou jedním hlasem byly nominovány tituly Egypťan Sinuhet (OneHotBook), Jediný příběh (Témbr, Euromedia Group), Prolhaný život dospělých (Radioservis), Sophiina volba (OneHotBook) a Tapetář (Témbr, Euromedia Group). Z audioknih načtených více herci jde o Mengeleho děvče (Témbr, Euromedia Group), Možnosti milostného románu (Radioservis), Svědectví (OneHotBook), Tkaničky (Voxi, Albatros Media) a Velká vlaková loupež (Radioservis).

V kategorii dramatizace knih letos nominovali knihy Černá káva (Audiotéka), Okno smrti (Radioservis), Strašidlo cantervillské (Supraphon), Strážmistr Cuff (Audiotéka) a Vlastníci (Audiotéka).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herec Viktor Preiss

Mezi nominovanými interprety letos figurují Igor Bareš, Lukáš Hlavica, Vojtěch Kotek, Jan Potměšil, Viktor Preiss, Vilma Cibulková, Tereza Dočkalová, Jitka Ježková, Zuzana Kronerová a Veronika Lazorčáková.

Rozhodovat bude osmnáctičlenná odborná porota v dvoukolovém hlasování v deseti kategoriích. „Hlasování v prvním kole bylo velmi těsné a ve třech kategoriích bylo kvůli rovnosti bodů na některých pozicích potřeba svolat ještě rychlý doplňkový rozstřel. Výsledkem jsou ale nominace, za které se český audioknižní trh určitě nemusí stydět. Ve druhém kole odborná porota vybírá z toho nejlepšího a já očekávám, že boj o první místo bude ještě velmi zajímavý,“ uvedl předseda poroty Jakub Horák.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám