Hlavní obsah

Muzeu Kampa hrozí pokuta za reklamu na Warhola

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Muzeu Kampa může odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu pražského magistrátu uložit pokutu až do výše 100 000 korun, pokud neodstraní nápis Andy Warhol z budovy Sovových mlýnů. Nápis upozorňuje na probíhající výstavu Andy Warhol - Disaster relics: Selected prints.

Článek

"Umístění plachty jakéhokoliv typu v pražské památkové rezervaci je nepřípustné, obzvláště na objektech, které jsou zapsány jako kulturní památka," sdělila na dotaz Práva referentka odboru Michaela Půlpánová. Objekt čp. 503, U Sovových mlýnů 2  je kulturní památkou zapsanou v Ústředním seznamu kulturních památek pod r. č. 39549/877.

Podle zpřísněného nařízení Rady hl. m. Prahy, jež vstoupí v platnost od 1. září 2007, se to týká převěsů a plachet upevněných na stavbách v památkové rezervaci, kromě těch, které jsou umístěny na lešení opravovaných objektů.

Praha má být ráda, argumentuje Mládková

"Žasnu. Praha by měla být ráda, že má takovou výstavu," reagovala ve středu mecenáška a sběratelka umění Meda Mládková, jejíž nadace instituci i výstavu provozuje. Podle ní od zahájení výstavy vidělo kolekci Andyho Warhola už přes tisíc návštěvníků.

"Je to přece upoutávka na výstavu, která obohacuje kulturní život Prahy a navíc má podporu magistrátu," dodala ředitelka Nadace Jana a Medy Mládkové Jana Šorfová.

Reklama

Související témata:

Související články

Múza Andyho Warhola v Praze

Do Prahy zavítá jedna z žen, které měly k výstřednímu americkému umělci a zakladateli pop-artu Andy Warholovi nejblíže. Své obrazy bude v Muzeu Kampa ...

Výběr článků

Načítám