Hlavní obsah

Morgan Freeman bude Nelsonem Mandelou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodská hvězda Morgan Freeman má ztvárnit nejslavnějšího afrického politika, bývalého prezidenta JAR Nelsona Mandelu, v dramatu The Human Factor. O roli v ambiciózním snímku, který má předpoklady k posbíraní pár Oscarů, jedná také Matt Damon.

Článek

Film vychází z knihy Johna Carlina The Human Factor: Nelson Mandela and the Game That Changed the World. Ta zachycuje okamžiky, kdy je Nelson Mandela po pádu apartheidu propuštěn z vězení a stává se prezidentem Jihoafrické republiky.

Ke smíření černých a bílých obyvatel se snaží využít i světový šampionát v rugby a Matt Damon má hrát kapitána jihoafrického národního týmu Springboks. Tím ale hvězdný seznam nekončí, protože o režírování filmu vyjednává Clint Eastwood.

Morgan Freeman bude The Human Factor i produkovat. Za Mandelou už dříve do Afriky vycestoval, aby si s ním promluvil a získal pro svůj projekt jeho "požehnání".

Sedmdesátiletý Freeman začínal malými rolemi v televizi už koncem 60. let, ale více ho proslavily o mnoho let později filmy Řidič slečny Daisy, Nesmiřitelní a Vykoupení z věznice Shawshank. V současnosti pracuje i na akčním filmu Wanted, který zčásti vzniká i v ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám