Hlavní obsah

Mladoboleslavské divadlo oslaví 100 let premiérou Romea a Julie

Právo, Radek Plavecký

Mladoboleslavské městské divadlo slaví v listopadu sto let od svého vzniku a od chvíle, kdy na zdejší jeviště vkročil první herec. Oslavy budou vyšperkovány a ohraničeny dvěma premiérami. V pátek 13. listopadu to bude premiéra hry Romeo a Julie v režii Jakuba Špalka.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Mladoboleslavské divadlo

Článek

„Této premiéře bude ještě předcházet koncert, v němž se představí všichni hudebníci, kteří kdy stáli na naší scéně a vystoupí muzikanti, kteří spolu nikdy nevystupovali,“ lákal na koncert plánovaný na 12. listopadu od 18 hodin ředitel mladoboleslavského divadla František Skřípek.

Slavnostní týden zakončí další premiéra ušitá na míru městu automobilů – hra Dědeček automobil. „Říkáme o ní, že to je americký muzikál na boleslavské téma,“ podotkl s úsměvem Skřípek. Režie se ujal Radek Balaš.

„Už si nás otestoval na dvou muzikálech, ale tímhle nastavil laťku hodně vysoko a herci na to vydali spoustu sil,“ dodal Skřípek. Zajímavostí svázanou s tímto představením bude i příjezd vážených hostů. Ti pojedou v historických vozech zapůjčených ve Škoda Auto muzeu.

V týdnu mezi dvěma premiérami divadlo uvede například Strakonického dudáka či Sen noci svatojánské a také bude hostit Divadlo Járy Cimrmana, které zde představí hru České nebe. Většina těchto představení je ovšem zadána.

Dny otevřených dveří

„Máme ještě připraveny dny otevřených dveří. Lidé si mohou zdarma přijít prohlédnout divadlo, mohou vstoupit do šaten, zákulisí i na jeviště,“ dodal ředitel.

Dny otevřených dveří budou v sobotu a v neděli 14 a 15. listopadu vždy od 10 do 14 hodin.

K příležitosti oslav byl také natočen film o boleslavském divadle, jehož režisérem je Ondřej Kepka.

Reklama

Související témata:

Související články

Divadlo Semafor oslavilo 50. výročí

Legendární Divadlo Semafor v pátek oslavilo své padesáté výročí galakoncertem největších hitů. K půlstoletí přišly popřát známé hvězdy semaforské éry Karel...

Fidlovačka uvádí Mrožka

Pod společným titulem Kouzelná noc uvádí zítra pražské Divadlo na Fidlovačce premiéru dvou aktovek polského dramatika Slawomira Mrožka (1930), který patří ke...

Výběr článků

Načítám