Hlavní obsah

Miro Žbirka dostal při křtu Zlatou desku

Právo, Jaroslav Špulák

Nová deska Mira Žbirky nazvaná Miro vyšla 18. září. V úterý 13. října večer ji zpěvák křtil se svými přáteli na utajeném vystoupení v pražském klubu Jazz Dock. Při té příležitosti obdržel Zlatou desku za prodej.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Křest alba, zleva Rob Cass, Tomáš Filip z Universal Music, Peter Brown, Miro Žbirka a bubeník Honza Horáček.

Článek

Žbirka si na komorní koncert do příjemného prostředí klubu na břehu Vltavy pozval umělce, s nimiž album v londýnském studiu Abbey Road nahrál. Na pódiu se postupně představili textař Peter Brown, producent Rob Cass, zvukový inženýr Pearce MacIntyre a klávesista Malcolm Bruce, syn Jacka Bruce z legendární britské skupiny Cream.

V první části křtu Žbirka představil a okomentoval nahrávání a klipy, které z písniček na albu vznikly. Následně vystoupil se svým minirecitálem Peter Brown, který mimo jiné psal v šedesátých letech texty pro skupinu Cream. Na klávesy jej doprovázel mladý Bruce.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Žbirka také několik písniček zazpíval. Zleva Rob Cass, Honza Horáček, Miro Žbirka a Pearce MacIntyre.

Na závěr Žbirka za doprovodu své skupiny a také Casse a MacIntyrea zazpíval pět písniček z desky a pokřtil ji. Od zástupců vydavatelské společnosti Universal Music posléze obdržel Zlatou desku za prodej cédéček, vinylových alb i v digitální formě.

Reklama

Výběr článků

Načítám