Hlavní obsah

Mirai Navrátil: Snad se na nás paní Zátopková nezlobí

Novinky, Lenka Hloušková

V létě byste v diářích členů skupiny Mirai téměř marně hledali pátek nebo víkend, kdy nehrají. Od podzimu tohle tempo trochu zpomalí, jak říká frontman, Mirai Navrátil. Vydají novou desku a od listopadu rozjedou své koncertní turné v halách.

Foto: Tomáš S. Polívka

Mirai na velké scéně.

Článek

Pět radiových hitů, platinové album Konnichiwa, ceny v Českém slavíkovi i Andělovi, to je výčet toho nejdůležitějšího, co v hudební skupina zatím dosáhla. V rádiích již z nového alba zní píseň ØTCHI, do konce prázdnin k ní má přibýt singl Hometown.

Jejím největším hitem ovšem stále zůstává ten, který kdysi málem ani nehráli, protože se jim nelíbil: Když nemůžeš, tak přidej. Na YouTube má klip k němu přes 17 miliónů zhlédnutí. Zpěvák Mirai Navrátil (nejen to) Novinkám.cz trochu objasnil...

Vysvětlíte mi, co se vám na vašem největším hitu nelíbilo?

Je to asi s odstupem času divné, co? Ale nějak tehdy zbytku kapely nepřišel extra super a ani já jsem nebyl úplně přesvědčený o jeho síle, ve hře ve hře byl jiný singl.

Tuto větu rád používal legendární běžec Emil Zátopek, který se objevuje i ve vašem klipu. Víte, zda ho viděla jeho žena, Dana Zátopková?

Jestli ho viděla paní Zátopková? To vůbec netuším. Snad se na nás ale nezlobí.

Kapela Mirai – pojmenovaná po vás – letos slaví kulatiny, pětiletku. Co plánujete do té další pětiletky?

Napsat nějaké fajn písničky, třeba i hity a dělat lidem na koncertech i sobě radost.

Vracím na začátek. Bylo zlomem k vaší „slávě“ halové turné s kapelou Kryštof?

Těch zlomů bylo víc. Jedním z nich byl asi podpis s vydavatelstvím Universal music, na které nás tehdy přivedl právě Richard Krajčo jako skaut a hledač talentů. Pak to byly první hity Cesta z města, Když nemůžeš tak přidej, spolupráce s Ondrou Fiedlerem, Slavíci, Andělé...

S kapelou Kryštof se letos znovu během léta na některých akcí sejdete. Mimo jiné na festivalu Hrady CZ probíhajícího postupně na osmi českých a moravských hradech, a teď i na Vizovickém Trnkobraní. Na co se mají vaši fanoušci, kteří dorazí, těšit?

Asi na to, co nabízíme všude: na 120procentní výkon, nejlepší písničky, co máme, maximální energii a pravděpodobně, pokud to stihneme na posledních štacích hradů i nový singl Hometown.

Když jsme u toho srovnání. Co mají nejlepší na světě v Japonsku, odkud pochází vaše máma, a co v Česku, odkud je váš táta?

V Japonsku? Tak to je jídlo. A v Česku? Určitě holky. (Smích)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Mirai v příštích dnech

  • Tento pátek se Mirai představí na Vizovickém trnkobraní (16.-17. 8. v areálu likérky R. Jelínek), v sobotu 17. 8. odehrají hned dva koncerty: v rámci akce Hrady CZ v Hradci nad Moravicí a na vratislavských slavnostech.
  • 21.8. City piknik Hitradio (Brno)
  • 23. 8. Festival (Sokolov)
  • 24. 8. Hrady CZ (Bouzov), Bartolomějské posvícení (Milevsko)
  • 25. 8. Radio fest (Ústí nad Labem)
  • 29. 8. Auta na Náplavce (Praha)
  • 30. 8. Výrava fest (Výrava)
  • 31. 8. Hrady CZ (Bezděz), Fox festival (Pardubice)
  • VELKÝ ROZHOVOR S MIRAI NAVRÁTILEM VYJDE V SOBOTNÍKU PRÁVA 24. SRPNA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám