Hlavní obsah

Miloš Forman daroval svou cenu jako stipendium

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finanční část mezinárodní občanské ceny Hanno R. Ellenbogen za rok 2005 dostal ve čtvrtek v rámci zahájení 7. ročníku mezinárodního festivalu studentských filmů Písek 2007 ve formě stipendia posluchač Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku Martin Palouš.

Článek

Tato cena je udělována od roku 2001 a každá z význačných osobností, která je jí poctěna, vybírá jednoho talentovaného mladého člověka, který dostane 160 000 korun.

Mezi oceněnými osobnostmi jsou například světový klavírista a dirigent České filharmonie Vladimír Ashkenazy, který částku věnoval mladému klavírnímu virtuosovi z Opavy nebo bývalá ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová, která ji předala novinářce Petře Procházkové.

Za rok 2005 byl oceněn režisér Miloš Forman, který rozhodl, že částku nedostane jednotlivec, ale instituce - Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, kde bude tato cena použita po čtyři roky na stipendia talentovaných studentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám