Hlavní obsah

Miguel chce zaujmout neo-soulovou romantikou

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký zpěvák Miguel se druhým albem Kaleidoscope Dream snaží přesvědčit, že je neo-soulovou hvězdou mezinárodního formátu.

Foto: Sony Music

Miguel a Kaleidoscope Dream

Článek

Miguel Jontel Pimentel, rodák z kalifornského Los Angeles, je zpěvák a producent mexicko-afro-amerického původu, který se v Americe prosadil v roce 2007 debutem All i Want Is You, na němž zúročil léta poslouchání desek svých rodičů - od jazzu přes funky po hip-hop.

V roce 2011 přestoupil k labelu RCA Records a výsledkem je album Kaleidoscope Dream, které se dostalo do mezinárodní distribuce.

Romantické songy opatřil současnými aranžemi s umírněnými digitálními efekty, které ovšem nepřekrývají jeho zpěv, jenž je ve středu dění. Skladby, které znějí klidně až unyle, tu a tam připomenou tvorbu klasiků George Bensona či Prince. Basová linka je většinou výrazná, do opravdové funkové divočiny se ale Miguel neodvažuje a zůstává v bezpečných baladických vodách.

Máme tu tedy album velmi dobře nazpívané a zprodukované, nicméně žádný obrovský hit, který by vám zůstal v hlavě, nepřineslo.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám