Hlavní obsah

Michael Jackson v dražbě nabídne i cenu za nejúspěšnější album Thriller

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák Michael Jackson vydraží 21. dubna více než dva tisíce osobních věcí. Nového majitele najde mimo jiné Americká hudební cena za jeho nejúspěšnější album Thriller z roku 1982.

Foto: Archiv, Právo

Michael Jackson údajně dražbou svých osobních věcí neřeší finanční situaci, je prý projevem jeho dobré vůle.

Článek

V nabídce je i plášť, který dostal na Den otců v roce 1998, basketbalový míč s podpisem hráče Michaela Jordana a umělecká díla, která zpěvák sám vytvořil. Zbaví se také motorky Harley Davidson nebo limuzíny Rolls Royce, podělí se o své platinové a zlaté desky.

Datum aukce je známo už od prosince loňského roku, seznam věcí, jež zpěvák nabídne, byl ale zveřejněn teprve v úterý 17. února. O podnik je velký zájem nejenom mezi sběrateli kuriozit, ale také mezi zpěvákovými fanoušky.

Pomineme-li spekulace, že je Jackson před bankrotem a aukcí se jej pokusí odvrátit, licitátor Darren Julien, který aukci povede, řekl: „Je to akce, již Michael pořádá z vlastní vůle. Není pro něj existenčně důležitá.“

Michael Jackson momentálně údajně pracuje na své nové desce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám