Hlavní obsah

Mezi filmovými hvězdami v Cannes září rocker i fotbalista

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cannes

Stále krásná a tajemná francouzská herečka Isabele Huppertová, která předsedá letošní hlavní porotě festivalu v Cannes, to v těchto dnech nemá snadné. Souboj o Zlatou palmu letos svádějí až extrémně rozdílné filmy.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Isabele Huppertová hrála od roku 1975 v sedmnácti filmech uvedených v Cannes a dvakrát byla oceněna jako nejlepší herečka festivalu, letos v čele poroty rozhodne o nových laureátech.

Článek

Také na červeném koberci, rozvinutém po dvanáct květnových dnů na schodech, jež vedou až do filmového nebe, kráčejí představitelé nesrovnatelných hrdinů nejen soutěžních filmů.

Jsou mezi nimi Rachel Weiszová, představitelka Hypatie v příběhu ze starověkého Egypta Agora režiséra Alejandra Amenábara, dále fotbalista Eric Cantona, který hraje sám sebe v sociálně laděné komedii Looking for Eric (Hledání Erika).

Foto: Michaela Říhová, Právo

Eric Cantona hraje ve filmu Hledající Eric sám sebe, ale vlastně žije jen v představách svého velkého fanouška, kterému jako jakýsi rádce pomůže vzít život do vlastních rukou.

Foto: VINCENT KESSLER, Reuters

Dvě krásky v červeném Sophie Marceauová a Monica Bellucciová přijely představit film Ne te retourne pas (Nevracej se).

V Cannes jsou také Abiie Cornishová, jež ztvárnila hlavní hrdinku v historicko-romantickém filmu Bright Star (Zářící hvězda), a rocker Johnny Hallyday, kterého jsme viděli jako otce mstitele ve filmu Vengeance (Pomsta).

Nechybí Sophia Marceauová ruku v ruce s Monikou Belluciovou, které hrají jedinou postavu ve filmu Ne retourne pas (Nevracej se) či Willem Dafoe, jehož postava zažije nevídaná muka ve filmu Larse von Triera Antichrist.

Reklama

Související články

Cannes praská ve švech a hvězdy jsou všude

O víkendu prošlo Cannes svou vlastní krizí. Městečko sice nafouklo rezervy pro 35 tisíc filmových profesionálů a více než 4 tisíce novinářů, ale když k nim...

Výběr článků

Načítám