Hlavní obsah

Metallica odkládá turné, Hetfield jde na odvykací kúru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká kapela Metallica v pátek oznámila, že odkládá říjnové turné v Austrálii a na Novém Zélandu, protože její zpěvák a kytarista James Hetfield nastoupil na další léčení alkoholismu. Skupina to uvedla na Twitteru. Hetfield se ze závislosti na alkoholu opakovaně léčil už v předchozích letech a prodělal několik odvykacích kúr.

Foto: Jan Handrejch, Právo

James Hetfield, frontman Metalliky

Článek

„Jak většina z vás zřejmě ví, náš brácha James bojuje se závislostí po mnoho let. Nyní musel naneštěstí znovu nastoupit léčebný program, aby se zotavil,” napsala Metallica na Twitteru. Dala najevo, že ji to mrzí, protože to fanouškům způsobí komplikace.

Upoutávka na zrušené turné kapely MetallicaVideo: Archiv kapely

„Zase jsme zničení tím, že jsme způsobili nepříjemnosti mnohým z vás, především naším nejloajálnějším fanouškům, kteří na naše koncerty cestují daleko,“ uvedla skupina. Oceňujeme, že chápete a podporujete Jamese a děkujeme vám, že jste součástí naší velké metallikovské rodiny.”

Skupina slíbila, že do Austrálie na Nový Zéland, kde měla hrát v říjnu, dorazí, jakmile to bude možné: „Jsme plně oddáni záměru uskutečnit naši cestu do vaší části světa, jakmile nám to zdraví a program dovolí. Dáme vám vědět hned, jak to půjde.”

Metallica, která vznikla v roce 1981, minulý měsíc hrála pro 70 000 fanoušků v pražských Letňanech. Skupina pomohla v osmdesátých letech prosadit thrash metal, k čemuž přispělo třetí album Master of Puppets z roku 1986. V následující dekádě rozšířila záběr a na černém albu z roku 1991 se objevily i rockové balady. Poslední studiovou desku vydala skupina v roce 2016.

Hetfield o svém alkoholismu mluvil poprvé v dokumentu Metallica: Some Kind of Monster, které bylo natočeno v letech 2001 až 2003 a zachycovalo vznik desky St. Anger Tehdy přiznal, že v roce 2001 nastoupil na léčení ze závislosti na alkoholu a dalších látkách. Jednou z nich byla, jak později přiznal, čokoláda.

Ve stejném dokumentu ale přiznal závislost i Kirk Hammett, který bral kokain během turné k desce ...And Justice For All v letech 1988 a 1989.

Reklama

Výběr článků

Načítám