Hlavní obsah

Metallica hraje divnou coververzi Prince, fanoušci si ťukají na čelo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Metallica se rozhodla složit tak trochu zvláštní poctu zesnulému Princovi a přišla se svou verzí písně When Doves Cry. U metalových fanoušků to velké nadšení nevyvolalo.

When doves cryVideo: MetallicaTV

 
Článek

Baskytarista Robert Trujillo a kytarista Kirk Hammett občas hrají na koncertech nečekané covery, ale tentokrát to bylo dost bizarní. Vybrali si When Doves Cry od soul-funkového Prince a svým přístupem skladbu zbavili většiny dobrého, co v ní původně bylo.

„I když se vám tahle písnička nelíbí, pobavte se tím. Strávili jsme s tím nějaký čas,” řekl fanouškům Trujillo.

Reakce na video byla na internetu mohutná a převážně negativní. ”Je to mnou, nebo to zní naprosto příšerně?“ napsal jeden z fanoušků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Baskytarista Robert Trujillo v O2 areně v Praze.

„Ti znějí jako dva puberťáci, kteří zkouší v garáži,“ doplnil druhý. „Nezazlívám Jamesovi a Larsovi, že se nezúčastnili této zhůvěřilosti.“

„Trapné,“ uzavřel stručně další.

Prince: When doves cryVideo: Prince

Metallica je momentálně na dlouhém turné po Americe, které skončí až v březnu. Žádný koncert v ČR aktuálně neplánuje. Není to poprvé, co skupina experimentuje v jiném žánru a vyvolává nenávist starých fanoušků. Když vydali desku Lulu s Lou Reedem v roce 2011, nejen kritici byli v rozpacích. Reed uvedl, že mu fanoušci skupiny Metallica dokonce vyhrožovali smrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám