Hlavní obsah

Městské divadlo Brno uvede muzikál Hello, Dolly! v režii Gustava Skály

Brno

Městské divadlo Brno připravilo pro diváky na letošní rok muzikálovou stálici Hello, Dolly! Muzikál uvede jako 22. scéna v ČR a šestnáctá po roce 1990.

Foto: ČTK

Ivana Vaňková jako Dolly Leviová v nové inscenaci slavného muzikálu Hello, Dolly!

Článek

Režisér Gustav Skála, který kus režíroval potřetí, věří, že muzikál bude v městském divadle navštěvovaný, podobně jako byl na dalších scénách.

Podle něj spočívá obliba Hello, Dolly! v tom, že je to hra o malých prostých starostech malých prostých lidí. "Neřeší zásadní filozofické problémy. Ale dílo bylo napsané s tím, aby lidé odcházeli z divadla a bylo jim po nějakou dobu dobře," uvedl. Dodal, že všechny muzikálové postavy se pokusí ve svém životě něco změnit. "O to se pokoušíme někdy všichni, čili tomu diváci mohou dobře rozumět."

V hlavní roli Dolly Leviové se představí Alena Antalová, alternovat ji bude Ivana Vaňková. V jedné z vedlejších rolích účinkuje i Zdena Herfortová, již si diváci mohou z hlavní role pamatovat z 90. let z Národního divadla Brno. "Ivanka je daleko jemnější, subtilnější, je to víc liščí postoj. Alenka je robustnější, rozšafnější, je to ženský parní válec," popsal přístup obou hereček Skála. Postoj obou podle něj ukazuje, že stejného cíle lze dosáhnout různými ženskými zbraněmi.

Muzikál má v Městském divadle Brno premiéru 6. února, vystoupí na ní Antalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám