Hlavní obsah

McKay z Earth, Wind & Fire míří do Prahy s funky ansámblem

Novinky, Stanislav Dvořák

Jedna z posledních legend 70. let, která ještě nenavštívila ČR, splatí svůj koncertní dluh v neděli večer v pražském Lucerna Music Baru. Kytarista Al McKay se svou nově zformovanou kapelou slibuje všechny největší hity ze starých časů.

Článek

Od roku 1989 už v Česku vystoupili téměř všichni zástupci silné hudební generace 60. a 70. let, kteří tu za minulého režimu nemohli hrát. Stále ale několik jmen chybí a jedním z nich je Earth, Wind & Fire.

Jejich vyšperkovaný pop založený na funky rytmech, řízné dechové sekci a velmi vypiplaných, vysokých vokálech tak čeští "funkeři" znají pouze ze starých desek, případně nových výběrů (začátkem dubna u nás vyšla sbírka hitů pod názvem The Collection).

Ačkoliv sestava skupiny už není původní, pořadatelé slibují, že se dočkáme špičkové prezentace všech největších hitů skupiny, nikoliv jen písniček z posledních desek. Ty se jmenují Illumination a Promise a jejich styl se blíží starým klasikám.

Skupina vznikla už roku 1969. Od té doby natočila desítky hitů, posbírala několik cen Grammy a ovlivnila mnoho muzikantů, u nás zejména Monkey Business. Na jejich posledním albu hostují také Kenny G a Will.I.Am z Black Eyed Peas.   

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám