Hlavní obsah

McCartney od Jacksona práva nekoupí

Novinky, jaš

Bývalý člen skupiny Beatles Paul McCartney nekoupí od zpěváka Michaela Jacksona autorská práva na katalog písniček skupiny Beatles.

Článek

Spekulace o transakci mezi oběma celebritami se táhnou od dob procesu s Jacksonem, který byl obviněn ze zneužívání malého chlapce. Když se totiž hovořilo o tom, že Američana kauza finančně zničila, byla ve hře šance nabídnout katalog skladeb tomu, kdo se na nich podílel. Jackson na něj získal práva v roce 1985.

Nyní ale McCartney vysvětlil, že o odkoupení práv od Jacksona nestojí. "Volal mi Bono Vox (zpěvák skupiny U2, pozn. aut.) a ptal se mě, jestli nezamýšlím katalog odkoupit. Podobně uvažovala spousta lidí. Já ale získávám spoustu peněz jenom za autorská práva, za to, že se ty písničky na celém světě stále hrají. A za několik let se podle smlouvy práva na část katalogu stejně vrátí mně."

Jeden háček to ale přece jenom má. "Jediné, co mě znervózňuje, je, že když jsem na turné ve Spojených státech, musím zaplatit za zpívání vlastních písniček. Snažím se ale myslet na něco jiného," dodal baskytarista a zpěvák Beatles.

Reklama

Výběr článků

Načítám