Hlavní obsah

McCartney na nové desce nic nehrotí

Novinky, Stanislav Dvořák

Paul McCartney vydává další sólovou desku, nazval ji Memory Almost Full. Je vcelku příjemná a po všech stránkách vyrovnaná, posluchač z ní ovšem nezíská dojem, že jde o něco velkého.

Článek

Bývalý brouk si prošel mnoha osobními vzestupy a pády a zklidněné songy na této desce to reflektují. Písničky plynou převážně ve středním tempu, jsou spíše tišší. Album se nedá označit za čistě smutné nebo naopak rozjuchané, snaží se spojit obě polohy.

Sir Paul sází na maximálně jednoduchou melodii, akustickou kytaru, klávesy a ozvěny beatlesácké zpěvnosti. Silnou připomínkou 60. let je třeba píseň See Your Sunshine s typickými vokálními výplněmi "ty-du-ty-du-dů-dů" nebo You Tell Me. Celkem chytavá je i úvodní Dance Tonight.

Dvě rockovější písničky na albu se jmenují Nod your Head a Only Mama Knows, ale ani tady si McCartney moc nezakřičí. Memory Almost Full působí jako nahrávka lehce zasmušilého staršího pána, který vzpomíná na zlatou éru a nic nehrotí. Nutno dodat, že ještě pořád umí skládat normální písničky.

Paul McCartney: Memory Almost Full, Universal 2007

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám