Hlavní obsah

McCartney je nejbohatší

ČTK, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Podle žebříčku, který sestavil britský nedělník The Sunday Times, je nejbohatším britským hudebníkem bývalý člen skupiny Beatles Paul McCartney, jehož majetek loni vzrostl o 47 milionů liber, k čemuž přispělo veleúspěšné americké turné. Nyní činí 760 milionů liber (34,2 miliardy Kč), takže v žebříčku nejbohatších Britů je McCartney devětadvacátý.

Foto: Dana Ehlová
Článek

Na doby z konce šedesátých let, kdy členové Beatles museli bojovat o svůj majetek, může v klidu zapomenout. Letos pokračuje v turné po Evropě a zájem posluchačů je opět mimořádný.

Ve zveřejněném žebříčku nejbohatších hudebníků je na druhém místě skladatel Andrew Lloyd Webber,autor slavných muzikálů Jesus Christ Superstar, Cats a Evita. Jeho majetek se odhaduje na 400 milionů liber (18 miliard Kč). Za ním následuje producent Cameron Mackintosh (335 milionů liber, asi 15 miliard Kč).

Na Madonnu zbylo čtvrté místo

Čtvrtá je Madonna se 227 miliony (10,2 miliardy Kč). Američanka byla do žebříčku zahrnuta, neboť žije v Londýně. Za ní následuje další producent Robert Stigwood (199 milionů, skoro devět miliard Kč), jenž těžil z úspěchů Cream a Bee Gees.

Oproti loňsku si o dvacet miliónů liber také díky úspěšnému turné polepšil Mick Jagger z kapely Rolling Stones. Je šestý se 175 miliony (7,87 miliardy Kč) a poprvé se dostal mezi 200 nejbohatších Britů.

Rockoví a popoví veteráni své úspěchy zúročili

Své místo v první dvacítce mají i další veteráni britské populární hudby - Elton John (sedmý se 170 miliony liber), Sting (osmý se 165 miliony), tygr z Walesu Tom Jones a Keith Richards (dělí se se 150 miliony o deváté místo).

Také David Bowie, Eric Clapton a Phil Collins se dělí se 120 miliony liber o 14. místo, zatímco další bývalý beatle Ringo Starr je 17. (115 milionů) a Roger Waters z Pink Floyd 19. (100 milionů).

Na 24. místo poskočil metalový zpěvák Ozzy Osbourne. Zatímco účinkování v Black Sabbath mu zajistilo kultovní status, díky úspěchu televizního seriálu Osbournovi se jeho jmění takřka zdvojnásobilo na 85 milionů liber.

Reklama

Související články

McCartney míří do Německa

Po deseti letech uskuteční bývalý člen The Beatles, šedesátiletý Paul McCartney, koncertní turné ve střední Evropě. Během dubna a května by měl hrát...

Paul McCartney vyrazil na šňůru po Evropě

Jakmile Paul McCartney, jedna čtvrtina britských rockových průkopníků The Beatles, vstoupí na pódium, je jisté, že následující chvíle budou stát za řeč....

Výběr článků

Načítám