Hlavní obsah

Marie Poledňáková chystá pro kina komedii Líbáš jako Bůh

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželský čtyřúhelník, který hrají Jiří Bartoška, Oldřich Kaiser, Kamila Magálová a Eva Holubová, je základem nové komedie režisérky Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh, která je připravena do kin na „valentinský“ víkend zamilovaných v únoru příštího roku.

Článek

„Je to film na vážné téma, ale doufám, že jsme ho natočili s nadhledem a humorem,“ řekla na setkání s novináři Poledňáková a dodala: „Píšu vždycky pro sebe a doufám, že když to zajímá mě, bude to zajímat i ostatní. V Líbáš jako Bůh jsou kromě toho skvělí herci, myslím, že Slovenka Kamila Magálová bude pro české publikum velkým objevem.“

Děj filmu, který vznikl jako první producentský čin distribuční společnosti Falcon, se netočí jen kolem této čtveřice. Jak je u režisérky filmů S tebou mě baví svět, Jak vytrhnout velrybě stoličku či Jak se krotí krokodýli obvyklé, týká se i jejich širokého rodinného zázemí od malého kluka až po babičku v podání Jaroslavy Adamové.

„Jejího šamstra hraje Arnošt Lustig a hraje ho výborně,“ prozradila Poledňáková a ještě dodala, že pro roli malého Bastíka objevila báječného klučinu. „Nebylo mu ale ještě ani pět let, a to se s dítětem pracuje velmi obtížně. Byla jsem smutná, že si to nemůžu dovolit riskovat, ale pak jsem si večer doma všimla, že Filípek měl na konkurzu číslo 23 a strnula jsem: třiadvacítku měl kdysi Tomáš Holý. Tak jsem to vzala jako znamení, Filípka obsadila a ukázalo se, že má talent, který je s Tomášovým srovnatelný.

Maláskova hudba zazní ve filmu stejně jako Bee Gees

Hudbu složil Petr Malásek, ale uslyšíme i Bee Gees či píseň Love Is In the Air z repertoáru Paula Younga. „Bylo to moje zbožné přání, v jehož splnění jsem nedoufala, a jsem vděčná Falconu, že dokázali koupit práva,“ řekla Poledňáková.

:. Jedna z filmových rodin komedie Líbáš jak Bůhfoto: Falcon

Ředitel Falconu Jan Bradáč věří, že jejich první film potvrdí stoupající návštěvnost kin. „Ještě v polovině roku to vypadalo dost bledě, ale od červencového nástupu Bathory, pak Mamma Mia! a Nestydy se počet diváků vyrovnává na loňskou úroveň 12,8 miliónu,“ řekl Bradáč.

Líbáš jako Bůh je jedním ze čtyř projektů příštího roku, na němž se koprodukčně podílí společnost RWE. Ta dále podpoří romantické drama z poválečného období Tři sezony v pekle režiséra Tomáše Mašína, Kohoutovo psychologické drama Oko a celovečerní hraný dokument Nickyho rodina, který o siru Nicholasi Wintonovi natáčí Matěj Mináč.

„V příštím roce přesáhne částka, kterou RWE investovala za čtyři roky do podpory české kinematografie, 50 miliónů korun nepočítaje partnerství s karlovarským festivalem, kde jsme loni překročili stomiliónovou hranici,“ řekl k tomu mluvčí RWE Transgas Martin Chalupský.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám