Hlavní obsah

Marek Eben je absolutním vítězem ankety TýTý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Absolutním vítězem 13. ročníku ankety populárních osobností televizní obrazovky TýTý se stal moderátor Marek Eben, který zvítězil počtem 37 410 hlasů. Vítězem herecké kategorie se stali poprvé Viktor Preiss a Libuše Šafránková. Herečka Veronika Žilková převzala ocenění za tvůrce vítězného pořadu Tele Tele.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Marek Eben vyhrál v kategorii moderátor publicistických pořadů, ve které získal hlasy od 15 302 diváků. K absolutnímu vítězství mu navíc pomohly také hlasy získané v kategoriích moderátor soutěžních a zábavných pořadů.

Do televizní Dvorany slávy letos jako již v pořadí desátá osobnost vstoupil výtvarník, scenárista, režisér a tvůrce animovaných filmů Zdeněk Smetana. Je podepsán například pod večerníčky Pohádky z mechu a kapradí, Rákosníček, Štaflík a Špagetka, Malá čarodějnice a Kubula a Kuba Kubikula.

Nejoblíbenějším moderátorem zpravodajských pořadů se stal již popáté Pavel Zuna, který za 18 213 získaných hlasů obdržel stejně jako vítězové ostatních kategorií zakřivené zrcadlo z dílny Kurta Gebauera. Nejvíce hlasů mezi sportovními komentátory získal Robert Záruba, pro kterého hlasovalo 10 716 účastníků ankety.

Již potřetí si cenu odnesl moderátor soutěžních pořadů Vladimír Čech. V kategorii moderátor zábavných pořadů získal prvenství Vladimír Hron. Nejpopulárnějšími dabéry jsou podle televizních diváků Pavel Soukup a Valérie Zawadská, která ocenění získala již pošesté a jednou byla absolutní vítězkou ankety.

Stálice Bílá a Gott

V kategorii zpěváků stejně jako ve všech předchozích ročnících zvítězil Karel Gott, který byl již šestkrát nejpopulárnější televizní osobností. Jeho kolegyně Lucie Bílá získala 23 593 hlasů a pro ocenění si přišla již podvanácté. Bílá se v minulosti již dvakrát stala absolutní vítězkou ankety.

Výsledky ankety byly dnes vyhlášeny v přímém přenosu České televize z pražského hotelu Hilton. Moderátory slavnostního večera byli stejně jako v loňském roce Jiřina Jirásková a Aleš Cibulka. Anketu uspořádal Týdeník Televize a hlasovalo v ní téměř čtvrt miliónu diváků.

Letos poprvé byla anketa rozdělena do dvou kol. Finálového hlasování se tentokrát mohli zúčastnit i lidé, kteří nejsou čtenáři pořádajícího Týdeníku Televize. Čtenářská obec týdeníku nominovala pět kandidátů na vítězství v každé ze 12 kategorií. V posledním týdnu pak mohli všichni diváci prostřednictvím SMS zpráv rozhodnout o absolutních vítězích.

Kategorie a vítězové ankety Týtý
Nejpopulárnější osobnost televizní obrazovky:Marek Eben
Pořad roku:Tele Tele (Nova)
Herečka:Libuše Šafránková
Herec:Viktor Preiss
Zpěvačka:Lucie Bílá
Zpěvák:Karel Gott
Dabérka:Valérie Zawadská
Dabér:Pavel Soukup
Moderátor zábavných pořadů:Vladimír Hron (ČT)
Moderátor soutěžních pořadů:Vladimír Čech (Nova)
Moderátor zpravodajských pořadů:Pavel Zuna (Nova)
Moderátor publicistických pořadů:Marek Eben (ČT)
Sportovní komentátor:Robert Záruba (ČT)
Laureát televizní Dvorany slávy:malíř, výtvarník, scenárista a režisér Zdeněk Smetana

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám