Hlavní obsah

Manu Chao a Fun Lovin Criminals budou na Rock for People

Novinky, Stanislav Dvořák

Dvě velmi slavná zahraniční jména slibují organizátoři letního festivalu Rock for People, který se chystá na 4. až 6. července v Českém Brodě. Přijet má i Mattafix, další skupiny jsou zatím v jednání.

Článek

Ač festival nese ve svém názvu "rock", superhvězdy letošního ročníku nejsou u nás vnímáni jako typičtí rockeři. Na druhou stranu je ale třeba říci, že zejména u Manu Chaa je obrovský rozdíl mezi deskami a tím, co zní na koncertech. Studiové nahrávky mohou vyvolávat dojem, že jde o poloakustickou world music, ale kdo viděl koncert, odnáší si spíše pocit divokého ska-punku.   

Každopádně by to měl být špičkový hudební zážitek nejen pro tzv. levicovou mládež a vyznavače hesla "Tequila, Sexo, Marihuana", ale pro každého vnímavého a novým směrům otevřeného posluchače. Organizátoři festivalu uvádějí, že lístky na Manu Chaa bude možno koupit i zvlášť.

Srandovní "gangsta"

Srandovní hudební gangsteři Fun Lovin Criminals jsou jen o trochu méně proslulí než Manu Chao, ale jejich hudební cesty jsou velmi rozdílné. Oblíbenci Quentina Tarantina vycházejí trochu z funky, trochu z hip-hopu a trochu z popu a vytvářejí koktejl snadno přijatelný pro každého. Typický je pro ně poklidný, jakoby broukavý zpěv a celkově velmi pohodová atmosféra, kterou občas osvěží umírněné kytarové sólo.

Z dalších skupin by se měli v Českém Brodě objevit např. britští Mattafix, ale definitivní program se teprve připravuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám