Hlavní obsah

Major Zeman přilákal nejvíce diváků

Novinky, ATO Mediaresearch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TV Prima se vyplatil další návrat do filmových archivů. Třicet případů majora Zemana se stalo nejsledovanějším pořadem středečního večera, dívalo se na něj 1,66 miliónu lidí, což znamená, že mu mezi 20 a 21 hodinou dalo přednost 38 % procent diváků, více než oblíbené Natočto! na Nově.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Pořad sestavený z domácích videí, který většinou dominoval večerům, tentokrát zaujal 35 % diváků, Co teď a co potom na sledovalo na ČT 1 16,8 % diváků, což je představuje 731 000 párů očí. Je to i v absolutních číslech méně než následující Banánové rybičky, které udržují zájem pětiny diváků , naposled je upřednostnilo 21,5 %, tedy nějakých 814 000. Zbylých 10,5 % si vybralo Magickou hlubinu (The Big Blue) na ČT 2.

Výsledky jasně ukazují, že popularita archivních seriálů trvá. Zemana sledovalo dokonce více lidí, než kolik se jich dívalo na od 22:25 na Občanské judo, k němuž zasedlo 1,5 miliónu diváků.

Loňský rok také potvrdil, že samotná doba vzniku nestačí, ne všechny měly takový úspěch jako seriál z vojny Chlapci a chlapi či Dnes večer v jednom domě. Zaostali jak My všichni školou povinní tak Druhý dech (více v ročence).

Jasně se ukázalo, že větší zájem vyvolávají seriály zdařilejší a hlavně známější, už ve své době úspěšnější, s atraktivnějšími tématy, lepším hereckým obsazením a zdařilejší. Ideologický nátěr nepředstavuje žádný problém, někdy dokonce přispívá k popularitě, což nutně neznamená, že by vyvolával nostalgii po komunistických časech, někdy ideologické pasáže vyvolávají smích. Současný zájem ukázal, že major Zeman se stal bezesporu kultovním dílem.

Anketa

Dívali jste ve středu se na majora Zemana?
Ano
63,5 %
Ne, dal(a) jsem přendost jinému pořadu
13,1 %
Nesledoval(a) jsem televizi
23,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 765 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám