Hlavní obsah

Madonnin koncert: videoprojekce a odkazy na 80. léta

Právo, Jaroslav Špulák
PRAHA

Madonna vystoupí 13. srpna v přírodním amfiteátru na Chodově v Praze. Pořadatelé z agentury Live Nation hlásí, že o lístky je velký zájem, jsou ale stále v prodeji. Kapacita nového koncertního místa je zhruba 50 tisíc lidí, ale prý se tam vejde až 75 tisíc zájemců o Madonnin koncert.

Foto: Archiv, Právo

Madonna vystoupí 13. srpna v Praze-Chodově, lístky jsou stále k dostání v předprodeji.

Článek

Koncertní turné, v jehož rámci Madonna podruhé zavítá i do Prahy (koncertovala tu dva dny v září 2006), se jmenuje Sticky & Sweet Tour, odstartovalo v srpnu ve Walesu a propaguje loňské zpěvaččino album Hard Candy. Vystoupení trvá dvě hodiny a je složeno ze čtyř částí spojených videoklipy, animacemi a remixy známých Madonniných skladeb.

Koncert zahajuje video s fragmenty z písniček 4 Minutes, Die Another Day a Give It 2 Me. Poté se Madonna objeví na scéně za zvuku motivu z aktuálního alba, při němž se promítá bonbon na cestě od výroby na pulty ochodu.

První písničkou je Sweet Machine, následuje Candy Shop, při které Madonna sedí na trůnu ve tvaru písmene „M“. Při skladbě Beat Goes On přijede na scénu stylový Rolls-Royce. Vrcholem první části je duet s Britney Spearsovou, která není přítomná, ale objeví se na velké obrazovce.

Ve druhé části koncertu vzdává Madonna hold americké hudbě 80. let. Scéna je v retro stylu a zazní skladby Heartbeat, Borderline nebo Music. Třetí část začíná klidnou Devil Wouldn’t Recognize You, kterou Madonna zpívá v dlouhém plášti. Následují písničky Spanish Lesson, La Isla Bonita, Miles Away nebo Get Stupid. Projekce nastoluje téma budoucnosti světa.

V poslední části koncertu zpívají virtuálně přítomní Justin Timberlike a rapper Timbaland s Madonnou skladbu 4 Minutes. Následuje remix písničky Like A Prayer, při kterém jsou na obrazovce promítány úryvky z bible i koránu. Madonna pak s elektrickou kytarou v ruce zazpívá Ray Of Light a finálovou skladbou základní části je Give It 2 Me.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám