Hlavní obsah

Madonna přiletěla do Prahy soukromým tryskáčem

Právo, Jakub Mračno, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Popová hvězda Madonna je v Praze. Přiletěla soukromým letadlem na staré ruzyňské letiště v úterý odpoledne krátce před pátou hodinou. Na hvězdu ale čekali fotografové marně. Madonně se podařilo opustit letiště, aniž ji spatřili. Před halou letiště stála odpoledne desítka fotoreportérů, kolona terénních aut a limuzín. Opodál se postupně sjížděl policejní doprovod na motorkách a v autech. Přítomní policisté vtipkovali a spolu s reportéry očekávali příjezd Madonny.

Článek

"Už přistává," ozývá se před letištěm krátce po půl čtvrté a fotografové připravují teleobjektivy. Letadlo s označením Star Alliance zastavilo přesně před reportéry. Ze stroje ale vystoupila jen asi třicítka lidí ze zpěvaččina týmu a tanečního doprovodu. Skupina se rozdělila do dvou minibusů. Přítomní se shodli, že hvězda přiletí druhým letadlem, takže se čeká dál.

"Už jsem vozil leckoho, superstar, to byla hrůza. Mladý, ale ze všech nejdůležitější," říká kolegovi evidentně znuděný řidič jedné z přistavených limuzín. Nakonec se shodují, že Madonna je alespoň skutečná hvězda.

Přistavená kolona pořád přítomným dávala šanci, že Madonna vyjde z hlavní haly letiště a nastoupí. Krátce po odjezdu doprovodu se ale kolona včetně policejního doprovodu najednou dala narychlo do pohybu a odjela na plochu letiště. Po chvíli, dvacet minut před pátou hodinou, roloval směrem k hale menší jet.

"Je tady," hlásí reportéři a všichni míří objektivy na plochu. Čekalo je ale další zklamání, letadlo zmizelo za budovou letiště, kam nedohlédla ani televizní kamera z vysokozdvižné plošiny. Zpěvačka tak v klidu, bez setkání s reportéry nastoupila do terénního Cadillacu s černými skly a s celou kolonou a policejními majáky odjela.

Do šatny čtyři druhy květin

Madonna se po příletu ubytovala v pražském hotelu Four Seasons. Z letiště přijela s policejním doprovodem a v hotelu vjela přímo do garáží. Její pražský program není oficiálně známý, protože ho pro ni připravuje zahraniční agentura, která nekomunikuje s českými pořadateli ani vydavatelem Madonniných desek, společností Warner Music.

Protestuje i Církev bratrská

K odsouzení způsobu Madonniny pódiové prezentace představitelem českých katolíků Miloslavem Vlkem se přidala také Církev bratrská. V prohlášení, které poskytla ČTK, praví: "Svými hrátkami s křížem interpretka dokazuje, že se ani nepokusila pochopit, co ukřižování znamená. Rozhodně nemá odvahu urážet například proroka Mohameda v některém z muslimských států. Ví dobře, že by se z takového turné již nevrátila, nebo by musela prožít zbytek života schovaná v anonymitě jako známý spisovatel Satanských veršů Salman Rushdie."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám