Hlavní obsah

Madonna poprvé zazpívala českým fanouškům

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve vyprodané Sazka Aréně v Praze vystoupila ve středu večer poprvé v Česku americká zpěvačka Madonná. Její koncert začal skladbou Future Lovers, při které první dáma současné pop music vešla na pódium z obrovské diskotékové koule. Za frenetického aplausu publika začala nejdříve propagovat své loňské album Confessions On A Dance Floor. Následovaly totiž skladby Get Together a Jump, obě ze zmíněné desky.

Článek

Velkolepá show dále nabídla největší hity její kariéry, počínaje skladbami Like A Virgin, Ray Of Light nebo La Isla Bonita a konče aktuálním hitem Hung Up z loňského alba Confessions On A Dance Floor.

Pomoc trpícím dětem

Koncertu vévodila výpravná scéna s molem mezi diváky, dvaadvacet tanečníků, kteří zpěvačce během vystoupení sekundovali, a také působivá světelná show. Všechno odpovídalo tomu, že do Prahy dorazila první dáma světové pop music. Současně také žena, které je po celou dobu trvání své kariéry velmi kontroverzní a nebere si servítky ani když zpívá či hovoří o současném stavu světa či o tom, jak se chovají nejmocnější politici světa a jiní klíčoví lidé.

Došlo samozřejmě i na kontroverzní ukřižování, proti jehož prezentaci se během probíhajícího turné vzbopuřily nejenom nábožesnké organizace, ale také běžní občané, kteří se cítili být uměleckým aktem pobouřeni.

Madonna během skladby Live To Tell visela na šestimetrovém kříži s trnovou korunou na hlavě a na plátně zasvítilo číslo 12 miliónů, symbolizující počet afrických dětí, které jsou ohroženy nemocí AIDS.

"Jsem přesvědčena o tom, že by se na mě Ježiš Kristus nehněval. Pokračuji totiž v jeho učení, snažím se o to, aby byl svět lepší a krásnější," uvedla na svou obranu zpěvačka.

Během téměř dvě hodiny trvajícího představení použila Madonna a její tým na 400 kostýmů z dílny návrháře Jeana-Paula Gaultiera.

Přísně utajený pobyt

Zatímco již od úterního večera probíhaly v Sazka Areně přípravy na koncert v plném proudu, včerejší dopoledne a časné odpoledne strávila Madonna se svou rodinou v luxusním pražském hotelu Four Season, kde se chystala na koncert.

Zaměstnanci hotelu mají přísný zákaz a její činnosti hovořit. Prý jim dokonce v případě vyzrazení informací hrozí výpověď, neboť hotel, který ubytovává největší osobnosti světa, si zakládá na diskrétnosti.

Do Sazka Areny Madonna odjela krátce po patnácté hodině, kdy se také nechala před hotelem čekajícími fotografy zvěčnit. V hale absolvovala zvukovou zkoušku a zůstala ve speciálně upravených šatnách, které zařizoval tým, jenž ji doprovází po celém světě.

"My jsme měli za úkol sehnat pouze čtyři druhy květin, které má Madonna ráda," prozradil Právu Petr Novák z pořádající agentury Interkoncerts.

Během pobytu v Praze nemá Madonna v plánu žádné setkání s fanoušky ani novináři. Není dokonce ani známo, kdy ze země odcestuje do Ruska, kde má 12. září na programu další koncert na Olympijském stadiónu v Lužnikách.

Česká pobočka vydavatelské společnost Warner Music se s ní marně snaží setkat kvůli tomu, aby ji předala několik zlatých, platinových a multiplatinových desek za prodej v Česku. Madonna se ale ve většině zemí se svými vydavateli neschází.

"Pravděpodobnost, že se s Madonnou nesetkáme, je téměř stoprocentní," řekl Právu Michal Máka z české Warner Music. "Víme od kolegů z jiných zemí, že si Madonna pro svá ocenění nechodí. Upřímně řečeno toho o jejím pobytu v Praze víme nejvíce z tisku."

Program pražského Madonnina pobytu totiž podléhá přísnému utajení. Minimum informací o zpěvaččině pohybu mají i pořadatelé koncertu, agentura Interkoncerts. Ta zajišťuje pouze hladký průběh koncertů.

Podruhé se Madonna představí v Praze ve čtvrtek večer. Její koncert by měl začít několik minut před jednadvacátou hodinou.

Reklama

Související témata:

Související články

Madonna předvede velkolepou podívanou

Osmačtyřicetiletá detroitská rodačka Madonna Louise Veronica Ciccione, užívající v uměleckém světě pouze své první jméno, vystoupí ve středu a ve čtvrtek od 20...

Výběr článků

Načítám