Hlavní obsah

Lucie s No Name a Lake Malawi vystoupí v létě pod širým nebem

Novinky, Stanislav Dvořák

Na stadionu Sinobo v Praze vystoupí 2. července v rámci akce Prague Rocks 2020 Lucie, No Name a Lake Malawi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupina Lucie

Článek

Kvartet Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH. chce v červenci nabídnout především největší hity své kariéry, ale v roce 2018 vydal také nové řadové album Evolucie a obdržel za něj dvě ceny Anděl.

Lucie debutovala už roku 1990 eponymním albem. Později získala ceny pro interpreta, skupinu i album dvacetiletí v rámci jubilejního, 20. ročníku hudebních cen Anděl a její tři první alba překonala hranici 100 000 prodaných nosičů.

Pop-rockoví slovenští No Name hrají v sestavě Igor Timko - zpěv, Dušan Timko - kytara, Ivan Timko - bicí, Roman Timko - kytara, Pavol Jakab - basa a Zoli Šallai - klávesy. Působí na scéně dvě desítky let a už kdysi dělali Lucii předkapelu.

Koncerty roku 2020: Aerosmith, Clapton, Guns N' Roses, Sting i Ozzy

Kultura

„Před 20 lety Lucie hledala na Slovensku předkapelu, chystali tehdy amfiteátrové turné, tak jsme jim poslali naši kazetu. Jeden den se na náš koncert vypravil Michal Dvořák a po koncertě nás oslovil s tím, že teda předkapelou budeme my. Byl to neuvěřitelný pocit, no a dnes, po dvaceti letech, se po zmíněném turné znovu s Lucií ocitneme na jednom pódiu v téměř identické sestavě. Zázraky se dějí a věřím, že když na sobě makáte, tak se z fanoušků a idolů mohou stát za 20 let kolegové,“ zavzpomínali No Name.

Lake Malawi je indie-popová kapela, kterou založil její frontman Albert Černý

v záři roku 2013 po rozpadu jeho předchozí kapely Charlie Straight.

Reklama

Výběr článků

Načítám